Connect with us

Šport

Plavci Kúpeľov Piešťany úspešní na Majstrovstvách Slovenska a Českej republiky v diaľkovom plávaní

Published

on

Lenka Pauliková (v pravo) dialkové plavanie
Reklama

Počas uplynulého víkendu sa konali Majstrovstvá Českej republiky v diaľkovom plávaní na 5 a 10 kilometrov, ktoré boli i nominačnými pretekmi pre Majstrovstvá Európy juniorov. Na päť kilometrovej trati až v polmetrových vlnách sa Lenka Pauliková umiestnila na štvrtom mieste a ako prvá Slovenka so zaplávaným časom 1:05,52 si vybojovala nomináciu. 

Od piatku 12.júna až do nedele sa v Štúrove konali Majstrovstvá Slovenska starších žiakov, kde sa kvalifikovala deväťčlenná skupina plavcov. Najúspešnejší bol Matúš Jáník so ziskom dvoch zlatých medailí v disciplínach 200 a 400 metrov polohový pretek a šesťkrát sa umiestnil na treťom mieste v disciplínach 100, 400 a 1500 metrov voľný spôsob, 200 metrov motýlik a 100 respektíve 200 metrov prsia. Saskia Papšová získala tretie miesto v disciplíne 400 metrov polohový pretek.

Reklama

Skupina plavcov starších žiakov na MSR Šturovo

Saskia Papšová

Na Majstrovstvách Slovenska najmladších žiakov deväť a desaťročných 6.-7.júna, ktoré sa konali v Spišskej Novej Vsi, naši najmenší získali desať medailových umiestnení. Najúspešnejšou pretekárkou bola Olívia Šprláková-Zmorová, ktorá získala štyri druhé miesta v disciplínach 50, 100, 200 metrov znak a 200 metrov polohový pretek. V znakových disciplínach jej pekne sekundovala Buková Rebeka, ktorá získala tri tretie miesta v znakových disciplínach na 50, 100 a 200 metrovej trati. Oliver Švec sa umiestnil na druhom mieste v disciplíne 400 metrov voľný spôsob.

Štafety 4 x 50 metrov polohový pretek v zložení Buková, Švecová, Luciaková, Šprláková-Zmorová si vybojovala prvé miesto a 4 x 50 metrov voľný spôsob v zložení Švecová, Buková, Držíková a Šprláková-Zmorová získala druhé miesto.

Reklama

Strieborná štafeta Šprláková-Zmorová, Švecová, Buková a Držíková

-Darina Moravcová-

Populárne články