Connect with us

Novinky

Plávanie: Plavci ŠPK Kúpele Piešťany žali úspechy v Trenčíne i na Spiši

Published

on

Reklama

Od 2. do 4. novembra sa v Trenčíne uskutočnili medzinárodné preteky open kategórie, Slovakia Swimming Cup, ktorých sa zúčastnilo 255 plavcov z 28 slovenských a 8 českých klubov. ŠPK Kúpele Piešťany reprezentovalo 7 chlapcov a 4 dievčatá. Sára Niepelová štartovala vo výbere reprezentácie Slovenska ako piata Piešťanka. Bola aj našou najúspešnejšou účastníčkou, keď sa jej podarilo zvíťaziť na 400 PP vo svojom druhom najlepšom čase, ktorým splnila B limit na majstrovstvá sveta v krátkom bazéne v  čínskom  Hangzhou. Druhé miesta si vybojovala na 800 v.sp. a 200 motýlik. Bronzovú priečku obsadila na 400 v.sp.

Zľava: Olívia Ana Šprláková-Zmorová, Filip Lányi, Sára Niepelová

Trinásťročná Olívia Ana Šprláková -Zmorová vyhrala v disciplíne medzi dospelými a zároveň opravila na 1500 v.sp. slovenské rekordné tabuľky trinásťročných o 14 sekúnd. Na 800 metrovej trati v.sp. si vyplávala bronzovú medailu taktiež vo svojom najlepšom výkone.

Reklama

Pätnásťročný Filip Lányi si tiež vylepšil svoj osobák na 800 v.sp. a v mužskej kategórii stál na bronzovom stupienku. Výkony našich medailistov aj ostatných mladších pretekárov sú veľkým prísľubom do budúcnosti.

V Spišskej Novej Vsi sa 3. a 4. novembra uskutočnil jeden z vrcholov zimnej plaveckej sezóny pre kategóriu 7 – 11 ročných plavcov Memoriál Jozefa Baláža. V konkurencii 23 klubov reprezentovalo ŠPK Kúpele 14 plavcov. Najúspešnejší bol medzi desaťročnými Marko Šprlák-Zmora, keď za víťazstvo na 400 v.sp. vyhral aj cenu za najhodnotnejší výkon podujatia vo svojej kategórii. Okrem toho si vyplával zlatú medailu na 200 znak , striebornú na 50 v.sp., 100 v.sp., 200 v.sp., 200 PP a bronzovú na 50 znak.

Reklama

Tomáš Filus si medzi desaťročnými vybojoval striebornú medailu v disciplíne 200 prsia. Michaela Mosná medzi deväťročnými stála na striebornom stupienku v disciplínach 100 PP, 200 PP , 200 prsia a 50 motýlik a bronzový lesk mal jej štart na 200 v.sp.

Päť zlatých medailí si medzi sedemročnými vyplávala Milica Martinkovičová za výkony na 25 a 50 v.sp., 25 a 50 psia , 100 PP. Strieborný lesk mali jej štarty na 25 znak, 50 znak a 25 motýlik.

Na bronzovom stupienku na 25 znak stála Michaela Csenkyová aj  štafeta chlapcov na 4 x 50 PP v zložení Alexander Zurek, Tomáš Filus, Rastislav Čačík a Marko Šprlák-Zmora.
Bojovné výkony našich najmladších potešili rodičov a motivovali samotných plavcov do tréningu v plaveckom bazéne.

Radoslav Suchánek Foto : ŠPK KUPI

Populárne články