Connect with us

Novinky

Plávanie: Plavci ŠPK Kúpele Piešťany úspešní na BB Cupe

Published

on

Reklama

Na významných medzinárodných pretekoch  Banská Bystrica Cup sa zúčastnilo na Štiavničkách 20 klubov zo zahraničia a 36 domácich. Plavci ŠPK Kúpele Piešťany sa v kvalitnej konkurencii nestratili. Päťčlenná výprava sa v medailovej bilancii z päťdesiatich šiestich klubov umiestnila na peknom piatom mieste.

Sára Niepelová (vľavo), uprostred najväčšia hviezda podujatia Zsuzsanna Jakabos

Medailové umiestnenie si vyplávali Sára Niepelová so ziskom zlatej medaily v disciplíne 400m polohový pretek. Dve strieborné medaile jej na krk zavesili v disciplínach 200m motýlik a 200 polohový pretek, kde sa umiestnila hneď za najväčšou hviezdou podujatia Zsuzsannou Jakabos z Maďarska. Bronzovú medailu vybojovala v disciplíne 400m voľný spôsob.

Reklama

Talentovaná juniorská reprezentantka Olívia Ana Šprláková – Zmorová sa nestratila ani medzi seniorkami, keď si vyplávala 2. miesto v disciplíne 400 m polohový pretek a 3. miesto v disciplíne 400 m voľný spôsob.

Olívia Ana Šprláková – Zmorová

 

Reklama

Medzi juniorkami sa umiestnila na I. mieste v disciplíne 200m polohový pretek. Za disciplínu 400m voľný spôsob bola odmenená pohárom pre najhodnotnejší bodový výkon mladších junioriek.

Rebeka Buková stála v kategórii junioriek v disciplíne 100m znak tiež na zlatom stupienku.

Medzi seniormi a juniormi sa nestratili ani Filip Lányi a Gabriel Ilončiak, ktorí obsadili piate miesta v znakových disciplínach.

Radoslav Suchánek Foto: D. Moravcová

Populárne články