Connect with us

Novinky

Plávanie: Plavci ŠPK Kúpele Piešťany tretí v Slovenskom pohári družstiev

Published

on

Reklama

Plavcom ŠPK Kúpele Piešťany sa v tímovej súťaži, po niekoľkých rokoch keď boli tesne za pódiovým umiestnením, podarilo v tomto roku vybojovať bronzový stupienok. Piešťany tak majú tretie najsilnejšie plavecké družstvo na Slovensku. Do súťaže sa zapojil počas uplynulého roku plavci zo 66 klubov a oddielov.

Reklama

Slovenský pohár družstiev je dlhodobou, 6 kolovou súťažou klubov a oddielov plávania, ktorá sa odohráva 4 krát na 50 m bazéne a 2 krát na 25 m bazéne. Podujatia na ktorých sa odohrali súťaže Slovenského pohára družstiev v plávaní 2018 sú VC Trnavy, VC Slovenska v Bratislave, Jarná cena Žiliny , Cena Popradu a memoriál Filipa Lutza, Orca Cup v Bratislave a Slovakia Swimming Cup v Trenčíne. Do hodnotenia súťaže sa započítava najlepší pretekár klubu v každej disciplíne na každom podujatí.

Celkové vyhodnotenie súťaže sa vypočítava až po poslednom podujatí , ktorým bol Slovakia Swimming Cup v Trenčíne. Za ŠPK Kúpele Piešťany v uplynulom ročníku bodovali pretekári Niepelová Sára, Buková Rebeka, Šprláková – Zmorová Olívia Ana, Bogárová Zora, Šišková Dominika, Paulíková Lenka, Drahovská Lýdia, Lányi Filip, Vass Maxim, Ilončiak Gabriel, Jánsky Jakub, Škodný Michal, Holík Dávid, Kondrc Timotej, Švec Oliver a Tapušík Patrik.

Reklama

Považujeme tento výsledok za veľký úspech plávania v Piešťanoch , lebo naši súperi disponujú lepšími bazénovými možnosťami na prípravu ako naši pretekári.

Radoslav Suchánek

Populárne články