Connect with us

Šport

Plávanie: Plavci ŠPK Kúpele Piešťany bodovali na viacerých podujatiach

Published

on

Reklama

Počas uplynulých víkendov sa uskutočnilo množstvo plaveckých podujatí na Slovensku, ale aj  v zahraničí. Na niekoľkých sa úspešne prezentovali aj plavci ŠPK Kúpele Piešťany.

Olívia Ana Šprláková- Zmorová štartovala počas výjazdu Slovenskej juniorskej reprezentácie na Majstrovstvách Open v Dánsku v termíne 7.-10.11.2019, kde plávala v 4 disciplínach. V reprezentačných plavkách sa jej mimoriadne darilo a najúspešnejšia bola na 400 v.sp. a 1500 v.sp. keď prekonala 2  rekordy  SR 14 ročných zaplávanými časmi 4:18,01 a 17:10,98. V oboch vystúpeniach sa umiestnila na 5. mieste.

Reklama

Lea Chromiaková (uprostred)

 

Dňa 16. 11. Sa konali v Trenčíne plavecké preteky o Pohár mesta Trenčín, na ktorých zvíťazila celkovo vo   finále žiackeho štvorboja na 200 PP Lea Chromiaková. Na peknom piatom mieste sa umiestnil Jakub Jánsky.

Reklama

O medailové umiestnenia zabojovala aj Rebeka Buková a na znakových tratiach 200 a 100 sa umiestnila na striebornom resp. bronzovom stupienku. V individuálnom štarte na 100 motýlik sa Lea Chromiaková  tiež umiestnila na treťom mieste .

Rebeka Buková (vpravo)

V tom istom termíne bojovali naši mladší a starší žiaci na podujatí v Nových Zámkoch o Pohár Delfína. Najviac úspechov zožala Michaela Mosná , ktorú organizátori dekorovali až v piatich disciplínach. Zlatá, tri strieborné a bronzová medaila sú jej odmenou za bojovné výkony. Na stupienku víťazov sa spomedzi plavcov Kúpeľov ešte umiestnili Mário Stanček, Tomáš Filus a Diana Cisárová.

Na nedeľnom preteku Plaveckých nádejí dňa 17.11.2019 sa zúčastnili deti z 13 klubov. V Piešťanskom hoteli Adeli hájilo farby Kúpeľov spolu 23 dievčat a chlapcov. Vybojovali si 36 medailových umiestnení z toho 17 zlatých. Medzi najlepšími boli Gáliková Nelly, Martinkovičová Milica, Csenkyová Michaela, Bališová Eliška, Kiralová Kristína, Mocháková Linda, Slámová Lucia a Stančeková Timea. Medzi chlapcami boli medzi ocenenými Čačík Rastislav, Šiška Samuel, Kozelka Filip, Mihálik Matúš a Hanuska Martin. Množstvo osobných zlepšení spolu s medailami sú pre nich pekným povzbudením do ďalšieho tréningového úsilia.

Radoslav Suchánek Foto: D. Moravcová

Populárne články