Connect with us

Šport

Plávanie: Piešťanci z ŠPK Kúpele priniesli z majstrovstiev Slovenska šestnásť medailí

Published

on

Reklama

Počas víkendu od 19. do 21. júna sa v košickom 50 metrovom bazéne konali majstrovstvá Slovenska mladších žiakov v plávaní. Zúčastnilo sa ich dvanásť plavcov ŠPK Kúpele Piešťany, ktorým sa darilo a domov si priniesli spolu šestnásť medailových umiestnení.

Richard Horyl

Richard Horyl

Najúspešnejším bol Richard Horyl, ktorý si vybojoval štyri strieborné medaily za 50, 200, 400 a 800 v.sp. a dve bronzové za 200 motýlik a 400 pol. pretek. Veľmi dobre zaplával aj skokan roku Filip Lányi a vyplával si dve strieborné medaile na znakových tratiach na 100 a 200 m a dva krát stál na bronzovom stupienku pri kraulovej štyristovke a osemstovke. Od minulého roka zaznamenal medzi svojimi rovesníkmi na Slovensku najväčšie zlepšenie. Michal Škodný bol tretí na 100 motýlik medzi 12 ročnými a okrem toho sa mu ušli aj dve zemiakové medaily na 100 v. sp. a 400 pol. pretek.

Reklama

Medzi 11 ročnými bola dvakrát tretia Dominika Šišková v prsiarskych disciplínach na 100 a 200 m. Tretiu priečku a bronzovú medailu na 50 v. sp. si vybojoval a Timotej Kowanz.

Chlapci v zložení Lányi , Vass, Horyl a Škodný sa stali majstrami Slovenska v štafete na 4 x 100 polohový pretek. V disciplíne 4 x 100 v. sp. stáli na striebornom stupienku v zložení Škodný, Lányi, Kowanz a Horyl.

Reklama
Horyl, Škodný , Lányi, Vass

Úspešní plavci – Horyl, Škodný , Lányi, Vass

So ziskom šestnástich medailí sa umiestnili žiaci ŠPK Kúple Piešťany na poprednom mieste medzi klubmi, aj keď tréningové podmienky v Piešťanoch im neprajú.
R.S.

Populárne články