Connect with us

Šport

Piešťanský úspech na majstrovstvách Slovenska v akvatlone

V Bratislave na brehoch Veľkého Draždiaku sa 11. júna konal PRESSBURG AQUATLON 2023. Účastníci pretekov vo všetkých kategóriách bojovali aj o titul majstra Slovenska v akvatlone pre rok 2023. Plávalo sa na otvorenej vode a o celkové poradie súťažili športovci z vyše 25 slovenských klubov. Reprezentantke piešťanského klubu ŠBR Piešťany Milici Martinkovičovej sa podarilo po bojovnom výkone získať titul vicemajsterky Slovenska v kategórii mladších žiačok.

Published

on

Reklama

Nedeľný priebeh pretekov poznačilo najmä dopoludnia chladnejšie a daždivé počasie, ktoré preverilo vytrvalosť a odhodlanie pretekárov popasovať sa z nástrahami pripravenej trate. Milica Martinkovičová nadviazala svojim nedeľným výkonom na dobre rozbehnutú akvatlonovú sezónu. Po víťazstvách na zimných akvatlonoch, ktoré sa konali vo februári v Bratislave a v marci v Pezinku a po dvoch druhých miestach na Dolnokubínskom a Hornoturčianskom akvatlone, dobehla po odplávaní 200 metrov a odbehnutí jedného kilometra s časom 6:59 na druhom mieste so ziskom striebornej medaily. Za víťazkou Eliškou Rešetárovou z klubu Aquapark triatlon Turčianske Teplice zaostala o 8 sekúnd.

Daným úspechom nadviazala na úspešnú rodinnú tradíciu triatlonistov Daniela a Michala Kunica, pričom druhý menovaný je dodnes na tretej priečke v historickej tabuľke úspešnosti triatlonistov na M-SR v rokoch 1988-2021.

Dúfame, že tento výsledok, ako aj ostatné úspechy piešťanských športovcov, bude pre vedenie mesta Piešťany motiváciou k zvýšeniu záujmu o zlepšenie systematickej podpory všetkých športov v Piešťanoch, aby sa Piešťany nestali mestom bez mládežníckeho športu, kde sa bude len nostalgicky spomínať na historické úspechy miestnych športovcov.

Reklama

Marcel Martinkovič

Reklama

Populárne články