Connect with us

Šport

Piešťanský Aquatlon aj Majstrovstvami Slovenska juniorov a dorastu

Published

on

Reklama

Počas posledného augustového víkendu sa na Lodenici v Piešťanoch okrem Country festivalu konal aj piaty ročník Akvatlonu za účasti pretekárov z Čiech i Slovenska, ktorý slúžil zároveň ako Majstrovstvá Slovenska pre juniorov a dorast. Pretekali na ňom aj menšie a väčšie detičky, ktoré plávali dvadsaťpäť alebo päťdesiat metrov okolo bójky v nádrži Sĺňava a potom bežali dvesto alebo päťsto metrov po vale za masívneho povzbudzovania svojich rodičov, ale i žiaci, ktorí pri svojich výkonoch svojou snaživosťou pripomínali dospelých.

DSC_0116Hlavné kategórie – dorastenci a dorastenky, juniori a juniorky, muži, ženy, veteráni, veteránky a štafety si zmerali sily na trojkilometrovej trati, potom museli odplávať kilometer a znovu tri kilometre bežať, čo v tridsať stupňovej teplote vzduchu nebolo vôbec jednoduché.

Reklama

 

 

Reklama

DSC_0218Absolútnym víťazom medzi mužmi sa na 5. ročníku Piešťanského aquatlonu nakoniec stal Jiří Kalus z Ekol Triathlon Team s časom 30 minút a 53 sekúnd a medzi ženami Ivana Kuriačková z ŠK Atóm Levice s časom 36 minút a 17 sekúnd. Darilo sa aj Piešťancom, na druhom mieste v absolútnom poradí skončila Lýdia Drahovská z ŠBR Piešťany medzi juniorkami, prvé miesto medzi juniormi pripadlo zase jej bratovi Tadeášovi, mama Katarína vyhrala kategóriu veteránky a druhé miesto v štafete – neoficiálnej kategórii, Lukášovi Rusnákovi a Petrovi Schulzovi.

Ďalší ročník tohto podujatia by sa mal zase konať na Lodenici, kde je prostredie maximálne vyhovujúce a podľa riaditeľky pretekov Jany Beňačkovej by mali pribudnúť aj ďalšie kategórie a ceny pre „hobbíkov“. To sú pretekári, ktorí behajú či plávajú rekreačne a nie sú zaregistrovaní v žiadnom klube.

J. Beňačková, foto: M. Gajdoš, video:A.Klimek

Populárne články