Connect with us

Novinky

Piešťanskí vodáci získali Pohár mládeže v Komárne

Published

on

Reklama

Rýchlostná kanoistika mala pred sebou počas minulého víkendu 17. a 18. júna už 59. ročník Veľkej ceny Komárna za účasti 461 pretekárov z 30 klubov zo Slovenska i zo zahraničia. Klub Kajak – Kanoe Piešťany si viedol mimoriadne dobre a za celkové tretie miesto získal Pohár mládeže. Preteky boli súčasťou Slovenského pohára vo vekových kategóriách od 13 rokov, ktorí pretekali na 5000 metrovej trati v singlových a deblových disciplínach počas jedného dňa i Leta s kajakom pre pretekárov do 12 rokov, ktorí súperili na 2000 metrovej trati.

Mimoriadne silný vietor, ktorý miestami dosahoval až 60 km/h poriadne skomplikoval život nielen pretekárom, ale aj organizátorom. Na tak náročnej trati, ako je 5 km a za tak silného vetra v protiprúde si na najvyššiu zlatú priečku a na dno svojich síl siahli: v K2 13 a 14-ročných chlapcov Samuel Podhradský s Danielom Rybanským a v C1 13-ročných dievčat – Tamara Balážová. Striebro si vypádloval Daniel Rybanský v K1 a Silvia Moravčíková v C1. Bronz patril: v K1 Samuelovi Podhradskému, v K2 Matejovi Današovi so Samuelom Cagáňom, v C1 Michalovi Szobolovszkému a v K1 12 ročných dievčat Romane Švecovej.

Reklama

Hneď za pódiovými miestami v K1 skončili: Patícia Benková, Matej Današ a Martin Chalás. V sobotu sa pretekalo na 500 metrových tratiach, kde sa najlepšie darilo veteránovi Martinovi Jankechovi, ktorý získal zlato v K2 s Ladislavom Ódorom a striebro v K1. Na striebro dosiahol i Samuel Podhradský. Filip Jankech u 9 ročných chlapcov obsadil 6.miesto. Do finále v K1 na 500 m. sa z Piešťancov prebojovali – Michal Zrutta, Michal Jurčo a Dávid Ragula. Budúci víkend sa rýchlostní kanoisti stretnú na Trenčianskej regate.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“3581″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“180″ thumbnail_height=“120″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“0″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Show as slideshow]“ order_by=“pid“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“1500″]-Kajak & Kanoe Piešťany-

Reklama

Populárne články