Connect with us

Šport

Piešťanskí veslári na majstrovstvách Európy vyhrali D-finále

Published

on

Reklama

Slovenskí reprezentanti vo veslovaní Lukáš Babač a Richard Vančo skončili na Majstrovstvách Európy v španielskej Seville v dvojskife mužov ľahkých váh na 19. mieste, keď vyhrali D – finále. V nabitej konkurencii sa im nepodarilo obhájiť minuloročné 8. miesto.

Reklama

Piešťanskí veslári najskôr v piatok absolvovali rozjazdu a opravnú jazdu, z ktorých sa im nepodarilo postúpiť medzi 12 najlepších lodí. V sobotu 1. júna ich tak čakalo semifinále C/D. V ňom doveslovali na štvrtom mieste, keď nad ich sily boli posádky z Maďarska, Slovinska a Bulharska. Ešte 500 metrov pred cieľom boli Piešťanci na tretej postupovej priečke do C – finále, strhujúcim záverom ich však predbehli Bulhari Vitanov, Karaivanov.

V D – finále viedli od štartu českí reprezentanti Adam Kapa, Martin Slávik. Veslári zo Sĺňavy však v závere dvojkilometrovej trate stiahli 2,5 sekundové manko, ktoré mali 500 metrov pred cieľom a navyše sa im podarilo susedov z Čiech predstihnúť o 0,34 sekundy. Celkovo im teda patrila devätnásta priečka.  „Dvojskif sme zjazďovali spolu šesť týždňov, ale nepodarilo sa nám zužitkovať to, že na skifoch sme obaja pomerne rýchly. Nakoľko nemáme trénera, nikam sme sa neposunuli,“ zhodnotil účinkovanie mladší z posádky Richard Vančo a dodal, „Preteky boli navyše nesmierne „nabité“. Čechom ušlo semifinále A/B o šesť desatín a napokon boli za nami v Déčku, čo náš výsledok, ale neospravedlňuje.“

Reklama

Pre Lukáša Babača týmto pretekom sezóna skončila. Richarda Vanča čaká ešte na skife univerziáda a majstrovstvá sveta do 23 rokov.

Text a foto: ht

REKLAMA

bike-centrum

Populárne články