Connect with us

Novinky

Piešťanskí rýchlostní kanoisti žali úspechy v Čechách

Published

on

Reklama

Mladí vodáci z klubu Kajak – Kanoe Piešťany ukončili sezónu v reprezentačných dresoch. Kajakári a kanoisti vo veku 10 – 14 rokov pretekali na Veľkej cene Sparty – Memoriál Karla Mášu 30. septembra až 1. októbra v Prahe ako členovia Slovenského mládežníckeho tímu – SMT. Z mladých Piešťancov bolodo reprezentačného tímu, za vynikajúce výsledky počas uplynulej sezóny, nominovaných až sedem pretekárov – Matej Današ, Samuel Podhradský, Daniel Rybanský, Michal Szobolovszký, Martin Chalás, Romana Švecová a Tamara Balážová. Dohromady 33-členný tím nádejných mladých rýchlostných kanoistov skončil na krásnom prvom mieste pred všetkými českými klubmi a získal Pohár VC Sparty. Pretekalo sa za krásneho jesenného počasia v singlových a deblových disciplínach.

V sobotu na 200 metrových tratiach , kde sa na štart finalisti postavili päť až šesťkrát počas dňa. V nedeľu dvestovku vystriedala trať na jednu míľu. Slováci mali prevahu a obsadili všetky pódiové umiestnenia hlavne v žiackych kategórách. Z Piešťancov sa najviac darilo Samuelovi Podhradskému, ktorý zvíťazil vo všetkých disciplínach, získal vytúžená zlato v K1 na 200m i na 1 míľu a spolu s Danielom Rybanským sa na najvyššie miesto postavili aj v K2 na oboch tratiach. Ďalšie zlato právom patrio: Romane Švecovej v K1 a Nicki Ficko v C1 na 1 míľu. Striebro si vypádlovali: Daniel Rybanský v K1 a Tamara Balážová v C1 na oboch tratiach, Matej Današ v K2 na míľovej trati. Bronzovú medailu dostali: Romana Švecová v K1 na 200m a v K2 na oboch tratiach, Matej Današ v K1 na míľovej trati a v K2 na 200m, Martin Chalás v K2 na oboch tratiach a Michal Szobolovszký v C1 a C2 na míľovej trati. Celkom piešťanskí vodáci v Prahe získali 23 cenných kovov.

Reklama

O niečo starší rýchlostní kanoisti, 15 – 17 roční, reprezentovali Slovensko na Olympijských nádejach v českých Račiciach 15. – 17. septembra. Piešťanci nechýbali ani tam a s veľkým nasadením si zmerali sily so súpermi z celého sveta. Pretekalo sa na 200, 500 a 1000 metrových tratiach za drsného počasia – dážď striedala hmla a vietor. Hoci sa Piešťancom nepodarilo postaviť na stupne víťazov nazbierali cenné skúsenosti, ktoré využijú v nasledujúcej sezóne. Z klubu Kajak – Kanoe Piešťany štartovali Michal Jurčo v K1, Silvia Moravčíková v C1 a Nicol Šutovská s Timeou Henry v K2.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“3594″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“180″ thumbnail_height=“120″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“0″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Show as slideshow]“ order_by=“pid“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“1500″]-Kajak – Kanoe Piešťany-

Reklama

Populárne články