Connect with us

Šport

Piešťanskí plavci súčasťou rekordnej juniorskej štafety na 24-hodinovke v Banskej Bystrici

Published

on

Reklama

V sobotu 27. decembra 2019 o 12:00 hod. odštartoval v bazéne na Štiavničkách 23. ročník podujatia Banskobystrická plavecká 24 – hodinovka. Plávalo sa 24 hodín do 12:00 hod 28.12 2019 štafetovým spôsobom.

Zľava Lukáš Kunic, Filip Lányi Patrik Tapušík

Súčasťou tohtoročnej 24 – hodinovky boli aj juniorskí diaľkoplavci, ktorí sa pokúsili vytvoriť nový slovenský rekord, čo sa im podarilo. Počas tohto ročníka prekonali rekord podujatia z roku 1999 a za deň odplávali 112 015 metrov. Starý rekord mal hodnotu 110 km a 240 m.

Reklama

Na tradičnom podujatí sa zúčastnili aj traja pretekári ŠPK Kúpele Piešťany Filip Lányi, Patrik Tapušík a Lukáš Kunic ako členovia 19 člennej rekordnej štafety diaľkoplavcov Slovenska.

Filip Lányi bol najrýchlejším členom štafety a o 2 sekundy prekonal rekord podujatia v dĺžke 1 kilometrového úseku, ktorého držiteľom bol Richard Nagy. Pretekári počas celej noci veľa nenaspali , ale odmenou im bol prekonaný rekord, ako aj nevšedný zážitok z plávania v noci a počas celého dňa. Mesto Banská Bystrica a sponzori perfektne pomohli so servisom plavcom počas vydareného podujatia.

Reklama

Filip Lányi

Lukáš Kunic

Patrik Tapušík

Radoslav Suchánek

Populárne články