Connect with us

Novinky

Piešťanskí plavci potvrdili svoje kvality, z tuctu medailí sú štyri zlaté

Published

on

Reklama

V sobotu 19. septembra sa na Štúrovskom kúpalisku Vadaš v 50 metrovom bazéne uskutočnilo Finále Slovenského pohára v diaľkovom plávaní 8. kolom pohára v diaľkovom plávaní. Za ŠPK Kúpele Piešťany štartovalo 20 pretekárov. Plavci Kúpeľov opäť potvrdili svoje kvality a vyplávali spolu 12 medailí, z toho štyri so zlatým leskom.

Najúspešnejší boli Olívia Ana Šrláková – Zmorová a Filip Lányi, ktorí vyhrali svoje kategórie na 5 km trati a zaplávali najrýchlejšie časy podujatia medzi ženami resp. mužmi. Na stupni víťazov v kategórii juniorov sa v obidvoch prípadoch umiestnili ich tréningoví partneri s bronzovými oceneniami Viktoria Rőssler a Lukáš Kunic .

Reklama

V kategórii 13-ročných žiačok si po veľkom zlepšení na 5 km vybojovala druhú priečku Natália Ertlová. Medzi 12-ročnými žiakmi na 3 km trati si prvenstvo vyplával Marko Šprlák Zmora pred oddielovým spoluplavcom Rastislavom Čačíkom na druhom mieste. Medzi dievčatami v 3 km trati sa na strieborný stupienok postavila 11-ročná Michaela Mosná.

Medzi 10-ročnými dievčatami na 1 km trati boli prvé dve tiež plavkyne Kúpeľov Lucia Slámová a Karolina-Ann Valko. Medzi 10 ročnými chlapcami na 1 km postriebril svoj výkon Sebastián Hornák a medzi 11-ročnými bol tretí Samuel Šiška. Okrem medailistov Kúpele ešte reprezentovali Michal Škodný, Veronika Luciaková, Lea Chromiaková, Patrik Tapušík, Jakub Jánsky, Katarína Lopatková, Mário Stanček, a Sabína Bališová. Na náročné disciplíny diaľkového plávania si netrúfne každý a preto patrí všetkým za odvedené výkony veľké uznanie .

Reklama

Sezóna diaľkového plávania sa 8. kolom seriálu , ktorý sa väčšinou odohrával na otvorených vodách Slovenska skončil. Súčasťou bojov o body do pohára boli aj zápolenia o  tituly majstra Slovenska v jednotlivých kategóriách. V nich sa plavcom Kúpeľov podarilo 27 krát postaviť na stupeň víťazov a z toho  13-krát boli ocenení zlatou medailou a titulom majstra. Na zisku medailových umiestnení sa podieľalo 12 plavcov. K dnešnému dňu máme v klube ŠPK Kúpele Piešťany troch reprezentantov v diaľkovom plávaní . Vzhľadom na zlú situáciu s tréningovými možnosťami v  Piešťanoch je to celkom slušná bilancia.

Na titulnej fotke zľava vzadu Tapušík, Kunic v strede Stanček, Jánsky, Lányi, Švec, vpredu Ertlová, Rőssler, Šprláková-Zmorová a Chromiaková.

Text: Radoslav Suchánek Foto: Darina Moravcová

Populárne články