Connect with us

Novinky

Piešťanskí kajakári získali v Bratislave štyri majstrovské tituly

Published

on

Reklama

Nákupné centrum Avion v Bratislave žilo v sobotu 20. januára 2018 nielen nákupmi, ale aj 10. ročníkom Majstrovstiev Slovenska v ťahaní na pádlovacích trenažéroch. Tradičného zimného podujatia rýchlostných kanoistov sa zúčastnila podstatná časť slovenskej kanoistickej špičky, ktorá si zmerala sily medzi sebou, ba aj s konkurenciou z Dánska. Za Kajak – Kanoe Piešťany úspešne bojovalo 11 mladých nádejných kajakárov, ktorí vybojovali dohromady 4 majstrovské tituly.

Reklama

Najlepšie sa darilo najmladším, medzi 13–ročnými dievčatami získala titul majsterky Slovenska Romana Švecová až dvakrát, a to na 200 aj na 1000 metrov, v tej istej vekovej kategórii si vypádlovala 2x bronz Hana Gavorová. O ďalší majstrovský titul pre Piešťany sa postarala Tatiana Trakalová na 200 m a na 1000 metrov skončila na krásnom 5. mieste u 14. ročných dievčat.

Z mladších chlapcov si titul vicemajstra vybojoval Michal Zrutta na 200m a na 1000m mu medaila unikla iba o kúsok a skončil na 4. mieste. Medzi 13-ročnými chlapcami sa darilo Martinovi Chalásovi, ktorý sa na oboch tratiach prebojoval do finále, na 200m skončil štvrtý. Titul majstra Slovenska s prehľadom získal veterán Milan Jankech na 200m a na 1000m obsadil 5. miesto.

Reklama

Oveľa viac sa zapotila naša skupina kadetov, ktorá bola najpočetnejšia. Za úspech sa považoval i postup do finále, do ktorého postupovalo iba 8 najlepších časov z rozjázd. Medzi nimi sa najviac darilo Danielovi Rybanskému, ktorý získal 2. miesto na 1000m a 3. miesto na 200m, Samuelovi Podhradskému, ktorému patrilo 2 x 5. miesto, Michalovi Jurčovi – 2 x 6. miesto, Matejovi Današovi – 8. miesto na 1000m. O super výkon na 1000m mužov sa postaral Piešťanec Matej Michálek / ŠKP Bratislava /, ktorý skončil na druhom mieste, predbehol ho iba dánsky pretekár N. Morcke, tretia priečka patrila mnohonásobnému majstrovi Erikovi Vlčekovi.

-TS Kajak – Kanoe Piešťany-

Populárne články