Connect with us

Šport

Piešťanskí hádzanári stratili v Martine prvé body

Published

on

Reklama

V šiestom kole cestovali Piešťany do Martina, kde sa stretli jediné dva tímy, ktoré ešte nestratili body. V boji o prvé miesto podľahli v Martine 29:23 a klesli na tretie miesto v skóre za Malacky. Najbližší zápas odohrajú naši hádzanári 8. novembra o 17:00 doma v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina proti Malackám.

Piešťany začali úspešne, ťažili z výbornej obrany, útoky po pestrej kombinačnej hre zakončovali gólmi a postupne vyhrávali 0:4. Domáci však dvomi náhodnými gólmi znížili na 2:4. Potom ešte potrestali Piešťancov dvomi gólmi z rýchlych protiútokov po ich chybách v rozohrávke a začínalo sa odznova 4:4. Piešťancom sa podarilo odskočiť na dva góly, domácim sa podarilo vyrovnať pri vylúčení Ďurinu. V 24. min po góle Matejoviča viedli 9:11. Ešte do polčasu Martin opäť upravil stav na 11:11. V prvom polčase vynikali brankári v oboch družstvách. Za Piešťany sa strelecky darilo najme Strižincovi, autorovi štyroch gólov.

Reklama

V druhom polčase strelili domáci gól a zvýšili na 12:11 Piešťany štyrmi gólmi v rade otočili na 12:15 po góloch Strižinca. Domáci si zobrali v 40. minúte oddychový čas za stavu 14:17 v a 45. min brali oddychový čas aj hostia za stavu 17:17. Od tohto výsledku sa podarilo domácim byť neustále v jednogólovom vedení. Piešťanci doťahovali výsledok najmä vďaka gólom Matejoviča. Mohli ísť aj do vedenia, ale niekoľkokrát v obrane získali loptu a v snahe o rýchly gól, robili chyby v rozohrávke. Až do 55 minúty bol zápas vyrovnaný 23:23. Domáci dali dva náhodné góly, na ktoré už nedokázali odpovedať a naopak v snahe vyrovnať kopili chyby a v 59 min prehrávali 23:26. V poslednej minúte sa domácim podarilo streliť ešte tri góly a v tomto vyrovnanom zápase nakoniec piešťanci prehrali poslednú päťminútovku 6:0 a celý zápas 29:23.

„Nastúpili sme proti minuloročnému extraligistovi zloženého z viacerých skúsených hráčov. Vedeli sme o jeho kvalitách a zohratosti. Hrali sme v búrlivej, ale korektnej atmosfére. Zaskočili sme domácich na začiatku oboch polčasov. V prvom polčase sme boli lepšie družstvo a hrali sme kombinačnú hádzanú. Vychádzali sme z trpezlivej obrany dostali sme dva či tri góly, keď sa domáci dostali k lopte odrazených od našich hráčov. Škoda chýb v prvom polčase v rozohrávke po ktorom sme dovolili domácim vrátiť sa do zápasu. V druhom polčase sme začali výborne, škoda nepremenených protiútokov a straty lôpt, keď sme sa snažili hrať rýchlo. Mrzí ma, že sme pokazili dobrý dojem z výkonu v posledných minútach. Celkovo sme podali výborný výkon. S trochou šťastia mohol výsledok byť iný. Doteraz sme nehrali proti takémuto skúsenému družstvu,“ povedal o zápase tréner Martin Nedorost.

Reklama

Zostava Piešťany : Šantavý, Kapša, Salvata 3, Vlado, Ďurina 3, Strižinec 8, Varačka, Matejovič I., Matejovič F. 6,Kotula 1, Stano, Miženko 2

Tabuľka 1. liga:

1 MHáK Martin 5z 10b

2 Strojár Malacky 5z 8b

3 MHK Piešťany 5z 8b

4 TJ Sokol Cífer 5z 4b

5 Tatran Stupava 5z 3b

6 HK Vajnory 5z 3b

7 DAC Dunajská Streda 6z 0b

-M. Nedorost/red-, foto: L. Letrich, FB Hádzaná Martin

Populárne články