Connect with us

Novinky

Piešťanské Čajky chcú v odvete proti Polkowiciam ukázať svoj charakter

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky čaká už dnes odvetný zápas kvalifikácie o postup do prestížnej Euroligy. Hráčky úradujúceho vicemajstra Slovenska podľahli v utorok na domácej palubovke v Diplomat aréne poľskému klubu CCC Polkowice hladko 46:71 (13:37). Dnes je od 19.00 h na programe odveta u súpera. Šanca na prienik do skupinovej fázy sa Čajkám po výraznej domácej prehre vzdialila.

Odveta v Polkowiciach je na programe už dnes o 19:00 hod. Výprava Čajok dorazila do dejiska zápasu už včera a tím už absolvoval aj dva tréningy v domovskom stánku svojho súpera. Piešťanské Čajky opäť nečaká nič ľahké a cieľom Polkowic je jednoznačne potvrdiť svoj postup do základnej skupiny Euroligy. „Dnes nám CCC budú chcieť ukázať svoju obrovskú silu v domácom prostredí. Súperovi nechceme dať nič zadarmo, na to ale potrebujeme podať disciplinovanejší a odvážnejší výkon ako v Piešťanoch. Uvedomujeme si reálnosť situácie. Polkowice majú veľmi dobrý tím, čo ukázali už u nás. Postavili najsilnejší tím za posledné roky, ktorý má svoju silu. Disponujú dvoma špičkovými Američankami a mala by v piatok hrať už aj Bria Holmesová. Ich kvalita sa tým ešte zvýši,“ povedal pred odvetným duelom kouč Čajok Martin Pospíšil a prezradil aj, čo očakáva od svojich zvereniek, ktoré nečaká ľahká úloha. Čajky sa však dopredu rozhodne nevzdávajú.

Reklama

„Nechceme ísť do zápasu s nejakou maličkou dušičkou. Pre nás je najpodstatnejšie to, aby sme ukázali svoj charakter a nezľakli sa súpera. Nebavíme sa o nejakom víťazstve či prehre. Nechceme sa položiť, ale naopak, bojovať za akéhokoľvek stavu a znepríjemniť im to maximálne, ako sa dá. Očakávam maximálnu bojovnosť, aby ukázali svoj charakter a v neposlednom rade si zápas užili, pretože hrať duely Euroligy je pre nás veľká vec. Tešíme sa na každú jednu skúsenosť z nich. Možno ľudia výsledok z prvého stretnutia brali negatívne, no myslím si, že hráčkam aj samotnému klubu to dalo viac ako 15 či 20 ďalších duelov v extralige. Pochopili, o čom to je v európskom basketbale, a k tomu sa čo najviac budeme chcieť priblížiť počas celej sezóny,“ povedal tréner Piešťan Martin Pospíšil pred dnešným stretnutím na palubovke CCC Polkowice.

Káder Čajok na odvetný zápas nie je kompletný. Kouč Pospíšil musí oželieť účasť niektorých hráčok, ktoré trápia zdravotné problémy a nebude ich môcť v dnešnom stretnutí využiť. „Stále čakáme na návrat Rebeky Mikulášikovej, ktorá absolvovala operáciu už po júnových majstrovstvách Európy. Rekonvalescencia vyzerá dobre, no zatiaľ s ňou nemôžeme počítať. Nehrala ani v príprave. Určite nenastúpi ani Emilija Podrugová, čo je pre nás obrovské mínus, pretože je to naša najskúsenejšia hráčka, respektíve ako jediná má väčšie skúsenosti s Euroligou. Doma zostala aj Asia Boydová, ktorá už do posledného zápasu nenastúpila úplne zdravotne fit a podľa toho vyzeral aj jej výkon.“

Reklama

GM B. Borovičková: Euroliga nám nastavila zrkadlo

Piešťanské Čajky hrajú zápasy Euroligy, ako tretí ženský klub v histórií Slovenska. Čajky k euroligovej kvalifikácií od začiatku pristupovali s pokorou a rešpektom, uvedomujúc si silu svojho súpera. Pre klub nebol postup do základnej skupiny prioritou a možnosť, pobiť sa s Polkowicami o postup do Euroligy berú v klube najmä ako výbornú skúsenosť.

„Už prvý zápas nám ukázal, kde sa výkonnostne nachádza elita klubového európskeho basketbalu, ku ktorej určite Polkowice patria. Je to samozrejme dane rozpočtom a finančnými možnosťami klubu. Pre nás je to obrovská škola a pre hráčky zrkadlo, čo musia urobiť, aby sa posúvali a zaradili medzi elitu. Je to obrovská škola basketbalu pre naše hračky a zároveň ich tato konfrontácia posúva vyššie a vyššie. Toto poznanie je na tomto dvojzápase najhodnotnejšie. My ako klub sme sa presvedčili, že Euroligu vieme organizačne zvládnuť a splniť nároky FIBA pre tuto najvyššiu klubovú súťaž v Európe,“ povedala generálna manažérka Čajok Bronislava Borovičková.

-TS Piešťanské Čajky/Foto: Laco Ďuračka-

Populárne články