Connect with us

Šport

Piešťanka vyhrala extrémny hromadný Red Bull Zjazd na doraz

Published

on

Reklama

Počas uplynulého víkendu 26. a 27. januára sa v na severnej strane Chopku konal druhý ročník extrémneho hromadného preteku Red Bull Zjazd na doraz. Kategóriu snowboardistiek vyhrala Piešťanka Jana Štefečková Beňačková, ktorej sa podarilo v náročných podmienkach prejsť sitom kvalifikácie a vysporiadať sa v niektorých momentoch aj s takmer nulovou viditeľnosťou vo finále.

[singlepic id=39560 w=560 h=373 float=center]

Reklama

V sobotu sa konala kvalifikácia, kde zo 700 prihlásených postúpilo do nedeľňajšieho finále tristo najrýchlejších pretekárov bez rozdielu či išlo o lyžiarov, alebo snowboardistov,  o mužov alebo ženy. Účastníci kvalifikácie štartovali v 10 členných skupinách. Na úvod museli prebehnúť 50 metrov v lyžiarskych alebo snowboardových topánkach, pozapínať viazanie a čo najrýchlejšie zísť 800 metrovú trať vytýčenú na červenej zjazdovke.  V kvalifikácii skončila piešťanská snowboardistka na 273 mieste, čím si zabezpečila účasť v hromadnom finále, kde sa postavilo na štart naraz všetkých 300 pretekárov.

[youtube width=“560″ height=“373″]http://youtu.be/5E9s97VKx08[/youtube]
Vo finále museli opäť pretekári prebehnúť 50 metrov, potom si obuť lyže a snowboardy a zísť štvorkilometrovú trať  s prevýšením 815 metrov.  O tom, že pretek bol poriadny „masaker“ svedčia slová víťazky.  „Na trati bolo miestami vidieť len kúdoly prachového snehu a po celej dĺžke boli „porozhadzovaní lyžiari a snowboardisti“. Niektorí sa ani veľmi nehýbali. Štartovací oblúk bol úzky a po výstrele tam bola mega tlačenica. Každý hľadal svoju dosku či lyže, uložené popri oblúku. Hneď po štarte nasledoval úzky traverz,  kde popadalo veľa pretekárov a riadne tam zavadzali,“ povedala Jana Beňačková. Jej pozícia na štarte nebola ideálna, keďže podľa výsledkov [singlepic id=39558 w=370 h=260 float=left]kvalifikácie štartovala až takmer na konci tristočlenného poľa. Podarilo sa jej však vysporiadať sa so všetkými nástrahami a do cieľa prísť ako prvá žena snowboardistka a  na 196 mieste celkovo. O extrémnosti preteku svedčí aj to, že ho dokončili len dve pretekárky na jednej doske.

Reklama

Medzi mužmi snowboardistami sa darilo ďalšiemu Piešťancovi. Juraj Filus obsadil vynikajúce 4. miesto, keď z kvalifikácie postupoval z celkového 232 miesta. Vo finále ho od umiestnenia na stupni víťazov delili necelé dve sekundy.

V kategórii muži lyžiari sa predstavil Daniel Wolf z Piešťan, ktorý skončil na 22. mieste.

REKLAMA

fitness sity dieta

[nggallery id=2124]

Autor: ht Foto: A. Štefečka

Populárne články