Connect with us

Novinky

Piešťanci úspešní v zápase hviezd 2. ligy, Havrani sa ukázali v dobrom svetle

Published

on

Reklama

Zimný štadión Stana Mikitu v Ružomberku bol v sobotu 14. januára dejiskom historicky prvého Zápasu hviezd 2. hokejovej ligy. Víťazom sa stal Výber západu, ktorý najmä vďaka finišu v tretej tretine zdolal východniarov 12:10. Najlepším strelcom zápasu bol s tromi gólmi Richard Fiala z Liptovského Mikuláša. Vo výbornom svetle sa v zápase ukázala aj trojica hráčov piešťanských Havranov. 

Brankár Matej Kičina odchytal prvých 30 minút zápasu za tím Západu. Za svoj chrbát pustil len trestné strieľanie Finduru. Obranca Marko Filip si pripísal jeden gól, keď strelil historicky prvý gól allstars 2. ligy a otvoril tak skóre duelu. V tretej tretine sa strelecky hneď dvakrát presadil kapitán Havranov Jaroslav Rybárik, ktorý duel nakoniec opustil so štatistikou 2 góly a 1 asistencia. V zostave Západu sa predstavil aj ďalší odchovanec piešťanského hokej Jozef Haring, ktorý aktuálne háji farby tímu HC Bratislava. Ten si pripísal gól a asistenciu.

Reklama

V súťažiach zručností sa predstavili všetci 3 naši zástupcovia. Výsledok každej súťaže bol vždy prirátaný ako gól do celkového skóŕe pre daný tím. V 10.minúte prvej tretiny si futbal na ľade zahral Marko Filip, ktorý však so svojimi 4 kolegami neuspel a po góle Fialu prehral 1:0. Matej Kičina si počas druhej prestávky zmeral sily s kolegami v maskách v streľbe na bránku cez celé ihrisko. Po jednej úspešnej strele z troch pokusov nakoniec neuspel v rozstrele a prehral s Tomášom Petrom z Humenného.

Jediným úspešným hráčom Piešťan v súťažiach zručností tak bol Jaroslav Rybárik, ktorý bol členom víťaznej štafety Západu, ktorá v 5-člennej zostave porazila súperov z Východu v 10. minúte 3. tretiny.

Reklama

Výber východu – Výber západu 10:12 (3:2, 5:1, 2:9)

Góly: Fiala 3, Schellin 2, Findura, Hriško, Renčok, Tarageľ, Petro – Zemko 2, Rybárik 2, Oravec 2, Káčer, Hulák, Haring, Filip, Durdiak, Daniel. Pred 290 divákmi rozhodovali J. Konc – Tvrdoň, Orolin.

Zostavy:

VÝCHOD: Petro, Fedor – Kobeľa, Javorka, Tomaška, Kiss, M. Slovák, Hriško, L. Zagrapan, Findura – Fiala, Šechný, Šmálik – Laškody, Schellin, Renčok – J. Slovák, Pavlovič, Czuba – Tarageľ, Klouda, St. Pavličko

ZÁPAD: Kičina, Vozár – Hulák, Filip, Sluka, Ščepko, Bačkor, Bátora, Poznik, E. Štefanka – Durdiak, Lezo, Peniaška – Haring, Daniel, Wesselényi – Rybárik, Zemko, T. Segíň – P. Oravec, Káčer, Kovalík.

-lt/ŠHK 37 Piešťany – M. Valo-

Populárne články