Connect with us

Šport

Piešťanci úspešní už v úvode kanoistickej sezóny

Published

on

Reklama

Počas uplynulých májových víkendov sa rýchlostní kanoisti predstavili na troch významných podujatiach.
Z Piešťancov si ako prvý reprezentačný dres obliekol Peter Kizek, ktorý sa na štart postavil medzi seniorskú elitu v 1. kole svetového pohára v maďarskom Segede (14.5.- 16.5.), kde získal krásne 7. miesto v C1 na 5 km a 8. miesto v SF na 1000 metrovej trati.
Tomuto medzinárodnému podujatiu predchádzali kvalifikačné preteky seniorov a U23 (1.5 – 2.5.) a zároveň to boli kontrolné testy juniorov a kadetov na bratislavskom Zemníku. Tu výbornú formu potvrdili juniorskí kajakári Viktor Samuel Podhradský a Daniel Rybanský. Medzi kadetkami sa presadila Hana Gavorová.
V sobotu 8.5. sa na jazere v Novákoch konali Majstrovstvá SR v dlhých tratiach za účasti 205 pretekárov zo 17 slovenských klubov. Dobrú náladu pretekárom nepokazila ani skrátená verzia majstrovstiev. Kajakári a kanoisti si svoje sily zmerali iba v singlových disciplínach na 5000 metrových tratiach vo veku od 13 rokov až po veteránov.
Za Klub Kajak – Kanoe Piešťany pretekalo 21 mladých nadaných rýchlostných kanoistov, ktorí v medailovej bilancii získali tretie miesto. Najlepšie sa darilo juniorom – obsadili všetky pódiové miesta.
Titul majstra Slovenska si vypádlovali kajakári – Daniel Rybanský (junior) a Romana Švecová (kadetka), kanoisti – Peter Kizek (muž) a Tamara Balážová (juniorka). Vicemajstrami Slovenska sa stali kajakári – Viktor Samuel Podhradský (junior) a Hana Gavorová (kadetka), kanoista – Michal Szobolovszký (junior).
Krásne tretie miesto patrilo Matejovi Današovi (junior) a Milanovi Jankechovi (veterán) v K1. Len o kúsok unikla medaila Tatiane Trakalovej a Michalovi Zruttovi v juniorskej kategórii.
Medailová bilancia Piešťancov: 4 zlaté, 3 strieborné a 2 bronzové.
Text a foto: Sídónia Podhradská

Reklama

Populárne články