Connect with us

Šport

Piešťanci uspeli na Triatlone pre všetkých

Published

on

Reklama

Víkend 8. a 9. septembra patril na bratislavskom Štrkovci triatlonu. Michal Varga, brat úspešného  olympionika Richarda, tu pripravil dvojdňové preteky v triatlone na vzdialenostiach od super šprintu až po klasický olympijský triatlon. Dokonca aj korčuliari si mohli prísť na svoje v kategórii inline.

Okrem toho, že toto podujatie bolo určené naozaj pre všetkých, teda aj úplnych začiatočníkov, bolo zaradené aj do pohárových súťaží, ktoré organizuje Slovenská triatlonová únia. Preto sme sa zúčastnili aj s našimi pretekármi a snažili sme sa získať body do pohára.

Reklama

[singlepic id=34636 w=320 h=240 float=left]Ako prvá sa na štart postavila Lýdia Drahovská, ktorá mala na extra krátkych vzdialenostiach, keď ku kategórii mladších žiakov priradili aj triatlonové nádeje (t.j. ešte mladších), dosť ťažkú úlohu. Jednak sa musela predierať väčším množstvom pretekárov, hlavne vo vode, kde sa plávalo len 100 metrov, a potom aj ostatné disciplíny, 5 km cyklistiky a len 1 km behu, boli ozaj relatívne krátke a vyžadovali si rýchlosť. Nakoniec sa jej podarilo v konkurencii maďarských pretekárok prepracovať na druhé miesto, keď pred ňou dobehla do cieľa maďarka Nyers a tretia skončila Kata Dioszegi tiež z Maďarska.

[singlepic id=34688 w=320 h=240 float=left]V sobotu popoludní sa za náš klub ŠBR Piešťany postavil na štart v kategórii muži OPEN aj Matej Šmída. Na trati 750 m plávania, 20 km cyklistiky a 5 km behu sa mu darilo a do cieľa dobehol v čase 1:05:43 na kvalitnom siedmom mieste, keď za sebou nechal takmer 160 súperov.

Reklama

V nedeľu ráno čakal štart Tadeáša Drahovského v kategórii starších žiakov. V plávaní na niečo vyše 200 m jasne dominoval Marek Smetana z Realiz teamu Bratislava, ale Tadeáš plával na druhom mieste niekoľko metrov za ním. Na cyklistiku sa nakoniec vydal Tadeáš spolu s Braňom Dubňom a Matúšom Verbovským stíhať prvého Mareka, ktorý mal asi 400 metrový náskok. Tejto trojici sa na 10 km cyklistiky nepodarilo Mareka dobehnúť a ten napokon systémom štart-cieľ aj zvíťazil. O druhé miesto bojoval Tadeáš s Matúšom Verbovským ešte na prvom kilometri 2-kilometrového záverečného behu, avšak záver zvládol lepšie Matúš. Tadeáš teda získal tiež pohár, ale tentokrát za tretie miesto.

Slovenský pohár v triatlone žiakov už tento rok triatlon neuvidí, avšak body sa dajú získať ešte budúci týždeň v Krompachoch na duatlone, alebo na záverečnom podujatí Slovenskej triatlonovej únie pre rok 2012 na akvatlone v Piešťanoch, ktorý pripravujeme na nedeľu 23. septembra na kúpalisku Eva.

[nggallery id=1894]

Autor: Jozef Drahovský

Populárne články