Connect with us

Šport

Október v Motorsport Clube Piešťany

Published

on

Reklama

Sezóna 2011 sa chýli k záveru a v októbri mala väčšina jazdcov Motorsport Clubu Piešťany poslednú možnosť si zasúťažiť. Motokáristi a rally posádka ukončili sezónu práve tento mesiac. Výsledkovo bol október o niečo slabší, ako sme boli zvyknutí a na pódium sa postavila iba posádka Vrábel-Michalec v rámci 37. rally Košice.

[singlepic id=21969 w=480 h=360 float=center]

Reklama

1.-2.10.2011

Moravský pohár/MSR Dunajská Streda
Posledný pretek Moravského pohára sa konal v Dunajskej Strede. V najsilnejšej kubatúre štartoval Daniel Summer s Maranellom a do hodnotenia MSR si pripísal body za 5. miesto, keď v jednotlivých rozjazdách skončil dvakrát šiesty a raz piaty. V celkovom hodnotení MSR pre rok 2011 tak obsadil 6.miesto. Zástupkyňou v triede Rotax Max bola Timea Glossová na CRG. Tá dojazdila v konkurencii 13 pretekárov zo 4 krajín na 9.mieste, keď si za druhú rozjazdu pripísala iba 5 bodov, za 11. miesto. V ostatných dvoch rozjazdách dojazdila siedma. Na záver sezóny jej tak patrí 7.priečka v hodnotení Moravského pohára.

Reklama

[singlepic id=21966 w=480 h=360 float=center]

8.10.2011
Open Cup Trebatice
Motokárovú sezónu uzatvoril pretek Open Cupu v Trebaticiach. Veľmi nevľúdne, sychravé počasie príliš nesedelo Timee Glossovej, ktorá skončila v jednotlivých rozjazdách piata a štvrtá a obsadila tak 5.miesto. Jej celkové umiestnenie bolo, ale aj tak jasné už pred týmto pretekom a nemalo teda cenu zbytočne riskovať. Pre rok 2011 sa Glossová stala vicemajsterkou pre kategóriu Rotax Max. Víťazom sa stal ďalší mladý piešťanský pretekár, Marek Chromý. Danielovi Summerovi sa v kategórii KZ-Open zo začiatku darilo, keď na mokrej trati dojazdil prvú rozjazdu na treťom mieste. Do druhej, keď trať začala osychať, sa rozhodol použiť suché pneumatiky, no po niekoľkých kolách sa rozpršalo a bolo po nádeji na úspech. Tesne pred cieľom prišiel aj o štvrté miesto a skončil piaty. V celkovom hodnotení sezóny skončil Summer na treťom mieste. Rovnako, ako trieda Rotax Max, aj KZ-Open má majstra z nášho regiónu a je ním Tomáš Mišík z Ostrova.

[singlepic id=21973 w=480 h=360 float=center]

15.10.2011
9. AZ Pneu Autoslalom Piešťany (MSR-CEZ)
Domáce podujatie, navyše zatraktívnené započítavaním do Majstrovstiev SR (MSR) a Majstrovstiev Zóny Strednej Európy (CEZ), si nenechal ujsť Tomáš Komár s Hondou CRX a ani Alena Vavrincová s Hondou Civic VTEC. Komár mohol po výbornej prvej rozjazde pomýšľať na stupne víťazov, ale chyba v druhej rozjazde, kde zhodil bránku a tretia jazda na istotu ho odsunuli až na miesto piate. Keďže je držiteľom licencie, bol hodnotený aj v MSR, kde obsadil rovnakú priečku.
Zástupkyňou v Dámskej trofeji bola Alenka Vavrincová, ktorá mala však hneď v prvej rozjazde smolu a skončila mimo trate. Ďalšie dve rozjazdy musela tak zajazdiť na istotu a obsadila piate miesto spomedzi desiatky prítomných pretekárok. Vavrincová je pred posledným pretekom štvrtá a až v Trebaticiach sa rozhodne o jej konečnom umiestnení, keďže v prvej šesťke Dámskej trofeje je ešte možné všeličo.

[singlepic id=21968 w=480 h=360 float=center]

14.-15.10.2011
SRP – 37.Rally Košice
Po ukončení sezóny MRC sa posádka Tomáš Vrábel – Pavol Michalec rozhodla získať ďalšie skúsenosti pred zimnou prestávkou na 37. Košickej rally, v rámci SRP. Náročné 2-dňové podujatie, so 66 ostrými km, ktoré nedokončilo viacero posádok, sa našim podarilo dojazdiť až do cieľa a získať vynikajúce 3.miesto v kategórii RP1. Treba dodať, že pretek bol o to atraktívnejší, že bol zaradený aj do MSR, MPL a CEZ.

[singlepic id=21965 w=480 h=360 float=center]

V novembri je už v našich končinách veľmi obmedzená možnosť venovať sa motoristickému športu, no predsa sa nájdu aspoň dve podujatia, kam si môžu zájsť naši pretekári zmerať sily. Prvým je rozlúčka s kopcovou sezónou v Bojniciach s názvom „Posledné tankovanie“ a úplným záverom sezóny bude X. AZ Pneu Autoslalom v Trebaticiach. Potom bude nasledovať zhruba trojmesačná prestávka pre jazdcov na plechových autách a približne o dva mesiace dlhšia pre motokáristov.

Autor: TK

[nggallery id=1214]

Populárne články