Connect with us

Šport

Nevidiaci veslár Lackovič majstrom sveta na trenažéri

Published

on

Reklama

Je síce rodákom z Dobšinej, ale Piešťany sa stávajú jeho prechodným domovom. Môže za to veslovanie a škola. Nevidiaci veslár Milan Lackovič, čerstvý majster sveta i Európy, preteká za piešťanský veslársky klub a je študentom Inštitútu fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda.

dsc05288

Reklama

Milan Lackovič (vpravo) v Bostone s trénerom Pavlom Kuhajdom.

Koncom januára zvíťazil Milan Lackovič, ktorý sa veslovaniu na trenažéri aktívne venuje štvrtý rok, na majstrovstvách Európy v Kodani na 1000 metrovej trati v čase 3:02,00. Na minulotýždňových majstrovstvách sveta  v americkom Bostone v pretekoch na 1 000 m získal titul svetového šampióna. Pretekár VK Sĺňava Piešťany vyhral kategóriu mužov s pohyblivými nohami, kde pretekalo 24 súťažiacich,  s časom 3:01,3. Druhý bol Kanaďan David Blair (3:03,9) a tretí Rus Dimitri Alexiev (3:13,1).

Reklama

Minulý rok začal Milan Lackovič pod vedením piešťanského trénera Pavla Kuhajdu aj s prípravou na vode. Cieľom snaženia je účasť na paralympiáde v Riu 2016.

Milan Lackovič prišiel o zrak pred sedemnástimi rokmi pri nehode. Nerezignoval však a radosť našiel v športe. Zameriaval sa na silové športy, až pokým pred štyrmi rokmi neobjavil náhodou veslovanie na trenažéri. Už po mesiaci tréningu sa v roku 2011 stal majstrom Slovenska.

Autor: ht Foto: kp

Populárne články