Connect with us

Šport

Na Regate Slováci aj s medailistami zo Svetového pohára

Published

on

Reklama

Piešťany opäť ožijú svetovou mládežníckou rýchlostnou kanoistikou. Už dnes – v posledný májový piatok na Sĺňave začína najväčšie slovenské podujatie so silnou zahraničnou účasťou – Medzinárodná Regata Piešťany 2015, ktoré potrvá do nedele 31. mája.

IMG_2031_resize

Reklama

Ako informoval Prokop Slováček zo Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky, každoročne ide o prehliadku mladých talentov z celého sveta, od kategórie kadetov až po dospelých do 23 rokov. „Slovensko sa v Piešťanoch predstaví s dvoma reprezentačnými výbermi A a B. V A družstve budú štartovať napríklad aj bronzoví v K4 na 1000 m z nedávneho II. Svetového pohára seniorov v Duisburgu Denis Myšák a Tibor Linka, alebo Martin Vajda, člen posádky, ktorá skončila štvrtá v K4 na 200 m na tom istom podujatí,“ uviedol.

REKLAMA

Reklama

bio dia web baner 300x300 maj18

„Portfólio zúčastnených krajín sa oproti vlaňajšiemu ročníku opäť rozšírilo, máme prihlásených 20 reprezentačných tímov, celkovo okolo 380 pretekárov. V Piešťanoch budú štartovať aj kanoisticky najsilnejšie krajiny ako sú Nemecko, Maďarsko, Srbsko, Veľká Británia, Poľsko, Francúzsko či Česko. To nás veľmi teší,“ povedal Boris Bergendi, riaditeľ pretekov.

IMG_2030_resize

Podujatie sa postupne prepracovalo k najväčším na svete, ak nie úplne najväčším, pretože regatu tohto formátu a s takým počtom krajín by sme zrejme v kanoistickom kalendári hľadali márne. V piatok boli od rána na programe súboje na 1000 m, v sobotu sa bude jazdiť na 500 m, v nedeľu na 200 m. Finálové jazdy sa počas všetkých troch dní začínajú po 14.00 hod.

Pre divákov, pretekárov, ale aj pre priaznivcov, ktorí chcú sledovať preteky a nebudú priamo v Piešťanoch, je pripravený LIVE STREAM na stránke podujatia: http://regatta.canoe.sk/default/live/. Samozrejmosťou je priamy prenos na veľkoplošnej obrazovke priamo v dejisku pretekov, každá jazda bude pár minút po dojazde k dispozícii na YouTube (tiež na stránke pretekov v sekcii výsledky: http://regatta.canoe.sk/default/results/.

IMG_1964_resize

Zdroj: Tlačová správa SZRK, foto: L. Turňa

Populárne články