Connect with us

Novinky

Myjavu čaká v nedeľu už 50. ročník motokrosových pretekov

Published

on

Reklama

Piešťany majú v motoršporte tradíciu ako žiadne iné mesto na Slovensku. Až dvaja zo slávnych Piešťancov sú ovenčení úspechmi v motokrose a endure na medzinárodnej úrovni. Otec Štefan a syn Tomáš Bučenec už síce nepretekajú, ale stále sú v motokrose aktívni a podieľajú sa aj na organizovaní 50. ročníka motokrosových pretekov na Myjave. Polstoročnica myjavského motokrosu na Kamennom kopci sa neuskutoční, ako už 49-krát predtým, tradične 1. mája, ale kvôli kolízii termínov s pretekmi v Čechách museli organizátori naplánovať tohoročné preteky na nedeľu 8. mája. Navyše v sobotu 7. mája sú na pláne koncerty a vstup na akciu je úplne zdarma.

Reklama

Aby motokrosoví nadšenci nezúfali, že nemajú v sobotu večer čo robiť, tak bude na Kamennom kopci sobotňajší večer nabitý hudobným programom. Hviezdou večera bude vystúpenie skupiny Gladiátor o 21:00. Program však začne už o 18:00 zoskupením Hrana, o 19:30 vystúpia ako ďalší The Paranoid. Na záver o 22:30 zahrá Coverage. Hučať teda nebudú len motorky, ale aj muzikanti. Tréningy začínajú v nedeľu 8. mája o 8:15 a samotné preteky sú naplánované na 13:00.

„Myjavské preteky sú známe aj tým, že sa konajú priamo v meste, hneď vedľa Tesca. Koho z priľahlého sídliska nepustí manželka, stačí pootvárať okná a nasávať atmosféru. Určite bude cítiť a aj počuť. Zatiaľ nevieme sľúbiť žiadne slávne mená na nedeľu, ale každý rok chodí pozrieť Ivan Jakeš a Štefan Svitko príde snáď aj pretekať. Marek Sukup jazdiaci za piešťanský tím Racing99 ide obhajovať titul v najsilnejšej triede MX1, ale špičkových slovenských aj českých pretekárov bude dosť, kvôli tomu sa menil termín,“ pozývajú organizátori.

Reklama

-lt/Michal Havrila/Grafika: Motokros Myjava-

Populárne články