Connect with us

Šport

Motoristi sa predstavili na piatich pretekoch

Published

on

Reklama

September bol pre piešťanských motoristov asi najviac „nabitým“ mesiacom v tomto roku. Na svoje si prišli ako motokáristi, tak jazdci na plechových autách. Prvé víťazstvo zaznamenala rally posádka Vrábel-Michalec, ďalšie víťazstvo a druhé miesto si pripísal Martin Pikus. Tretie miesto z kopca si priniesol aj Tomáš Komár.

3. – 4.9.2011 Moravský Pohár/MSR – Trebatice

Reklama

[singlepic id=20624 w=320 h=240 float=left]V ďalšom preteku na domácej trati sa predstavili obaja naši motokáristi. Daniel Summer na Maranelle obsadil v rámci Majstrovstiev SR, kategórie ICC+KZ2 6.miesto. Rovnaké umiestnenie mu pred posledným pretekom patrí aj v priebežnom poradí. Ôsma skončila v Rotaxoch Timea Glossová s podvozkom CRG. Prvú rozjazdu nedokončila, čo ju pripravilo o možnosť lepšieho umiestnenia. V druhej síce prišla šiesta a v poslednej štvrtá, v súčte to však stačilo iba na spomínané 8. miesto. V priebežnom poradí Moravského pohára je Glossová šiesta.

10.9.2011 Open Cup – Dunajská Streda

Reklama

[singlepic id=20615 w=320 h=240 float=right]Nasledujúci víkend sa obaja motokároví jazdci presunuli na okruh do Dunajskej Stredy, kde sa konal pretek Open Cupu. V triede Open obsadil Daniel Summer 4. miesto, keď mu stupne víťazov opäť ušli iba kvôli horšiemu času v meranom tréningu. Priebežne je Summer tretí, útok na druhé miesto ostáva už len v teoretickej rovine. Timea Glossová nedokázala napodobniť výkon z predošlého preteku Open Cupu a skončila piata. Upevnila si tak priebežnú druhú priečku, ktorú obsadí bez ohľadu na výsledok z posledného, trebatického preteku.

15.9.2011 8.AZ Pneu Autoslalom – Paddock Pezinok

[singlepic id=20625 w=320 h=240 float=left]Septembrový pretek Autoslalomu sa nečakane konal na prapôvodnej trati seriálu, pod Pezinskou Babou. V triede S2-1600 sa predstavil Tomáš Komár, na Honde CRX. Počas celého dňa zvádzal tesné súboje o 3. miesto s ďalšími troma jazdcami, ale po chybe v dobre rozbehnutej poslednej rozjazde obsadil iba štvrtú priečku, so stratou necelých 6 desatín sekundy na bronz. V priebežnom poradí mu tak 2 preteky pred koncom sezóny patrí 3. miesto, ktoré, ak sa nič mimoriadne neudeje, by mal udržať. Zástupkyňou v Dámskej trofeji bola Alena Vavrincová, na Civicu VTEC, ktorej pretek príliš nevyšiel. Po štyroch pódiových umiestneniach za sebou obsadila iba 6. miesto. V celkovom poradí jej však patrí druhá priečka, o ktorú sa bude musieť pobiť do posledného preteku, keďže dve jej prenasledovateľky majú len minimálnu stratu.

17. – 18.9.2011 TatryDonau Cup – Banská Štiavnica

[singlepic id=20617 w=320 h=240 float=right]Veľmi atraktívnym podujatím bol dvojpretek TDC v Banskej Štiavnici. Na náročnej, 3600 m dlhej, trati sa predstavil Tomáš Komár a po kratšej prestávke aj Martin Pikus, s Hondou Civic VTi. Sobotňajší pretek poznačila krátka prehánka v prvej rozjazde, ktorú najlepšie zvládol Novák na Saxe, ktorý nechyboval ani v druhej rozjazde a naši tak bojovali len o striebro a bronz. To sa im nakoniec podarilo získať, keď na suchu zajazdili rýchlejšie časy, ako ostatní jazdci kategórie T-1600. Pikus teda skončil v sobotu druhý, Komár tretí. V nedeľu štartoval už iba Pikus, ktorý nenechal nič na náhodu a s prehľadom zvíťazil. V priebežnom poradí si tak upevnil vedúcu pozíciu.

23. – 24.9.2011 Minirally Cup – Gemer

[singlepic id=20626 w=320 h=240 float=left]Ďalším atraktívnym podujatím, najmä vďaka netradičnej nočnej etape, bol posledný pretek, respektíve dvojpretek sezóny, nazvaný MRC Gemer. Posádka Tomáš Vrábel – Pavol Michalec počas letnej prestávky medzi pretekmi zapracovala na svojom Daihatsu Charade a na Gemeri to bolo poznať. Po vydarenom prvom preteku obsadili 1. miesto v kategórii A1-1400. V druhom preteku klesli o 2 priečky, na miesto tretie, no 32 získaných bodov za víkend ich posunulo na 3. priečku celkového poradia. Svojim prenasledovateľom unikli na poslednú chvíľu o 2, resp. 4 body. Na záver premiérovej sezóny sa tak môžu tešiť z výborného umiestnenia v konkurencii 16 posádok. Podrobnejšiu reportáž z pohľadu posádky nájdete tu.

Sezóna 2011 sa pomaly chýli k záveru, MRC je dojazdené, ostatným seriálom chýbajú jeden-dva preteky. Hneď prvý októbrový víkend sa uzavrie sezóna v Moravskom pohári a tým aj Majstrovstvá SR. Záverečný pretek je naplánovaný v Dunajskej Strede. V rovnakom termín je na pláne aj pretek Open Cupu na Autosalóne v Nitre a seriál skončí tohtoročnú púť o týždeň neskôr v Trebaticiach. Predposledný pretek Autoslalomu sa po zopár komplikáciách uskutoční na letisku v Piešťanoch. Tento pretek bude naozaj výnimočný, keďže sa pôjde ako súčasť FIA Majstrovstiev Strednej Európy. Pokračovanie kopcového TDC je znovu veľmi neisté, i keď organizátori ohlasujú záverečný pretek na okruhu Slovakiaring.

 

Onboard z TDC Banská Štiavnica

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8qH9a8a5aWE[/youtube]

[nggallery id=1128]

Autor: TK

Populárne články