Connect with us

Šport

Moravcová hľadá plaveckú hviezdu, môže ňou byť aj jej dcéra

Published

on

Reklama

S účastníkmi plaveckého kempu je v bazéne hotela Sĺňava aj dcéra Martiny Moravcovej Karolínka. Plávanie ju podľa jej mamy veľmi baví, aj keď na rozvíjanie techniky má ešte dosť času.

[singlepic id=45633 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Iba pár týždňov pred pôrodom trávi horúce dni naša najúspešnejšia plavkyňa pri bazéne. V jej rodných Piešťanoch prebieha už 4. ročník Letného plaveckého kempu, na ktorom mladí plavci rozvíjajú svoje schopnosti.

Reklama

„Na Slovensku máme veľa talentovaných detí, ktoré pri správnom vedení môžu vyniknúť a zaznamenať aj svetový úspech. Práve to je cieľom nášho Letného kempu. Navyše, s podporou Nadácie Poštovej banky je tento kemp prístupný aj talentovaným deťom, ktorých rodičia nemajú finančné možnosti na profesionálny tréning,“ povedala Martina Moravcová.

Kemp v uplynulých štyroch rokoch absolvovalo spolu 320 detí. Nadácia hradí každoročne účasť štyrom desiatkam z nich. Podľa Moravcovej boli inšpiráciou k založeniu tejto tradície plavecké kempy v USA.

S mamou je stále pri bazéne aj jej dcéra Karolína (na snímke). „Plávanie ju baví a zatiaľ ani o iné nemá záujem. Má zatiaľ malé ruky aj nohy, aby mohlo techniku rozvíjať, ale už pláva samostatne, takže s ňou nie je žiadny problém,“ hovorí držiteľka dvoch olympijských.

Už o niekoľko týždňov príde na svet jej druhé dieťa, tentoraz syn. „Manžel hral tenis, takže uvidíme či to bude plavec alebo tenista, možno si zvolí iný šport.“

[nggallery id=2434]

Text a foto: Martin Palkovič/tlačová správa

Populárne články