Connect with us

Šport

Mladí vodáci súťažili na vodách Sĺňavy

Published

on

Reklama

Piešťanskí nadšenci vodných športov sa mohli v sobotu 21. júna prísť pozrieť na prvé kolo majstrovstiev Slovenska v súťaži Formula Future, číže mladší aj starší súťažiaci súťažili vo viazaní vodáckych uzlov a v jazde na motorovom člne. Novinkou v tomto roku bola zmena podľa medzinárodných pravidiel, že sa starší žiaci pretekali na člne s výkonom motora 15k.

[singlepic id=54961 w= h= float=center]

Reklama

REKLAMA heaven rest

Organizátorom súťaže bol tak ako každý rok Klub vodného motorizmu a vodných športov Piešťany Svojou účasťou nás poctili pretekári z Piešťan, Malaciek, Bratislavy a Komárna. Žiaci boli rozdelení do dvoch vekových kategórii: mladší žiaci – 8 až 12 rokov, starší žiaci – 13 až 18 rokov. V kategórii mladší žiaci sa na prvom mieste umiestnil Viktorin Kristín s počtom bodov 925 z Malaciek. Hneď za ním nasledoval domáci Fekete Filip s počtom bodov 869 a na treťom mieste skončil Paulovič Lukáš s počtom bodov 758 tiež z Piešťan.

Reklama

V kategórii starších žiakov sa na vynikajúcom prvom mieste umiestnil Slaný Vladimír z Bratislavy, ktorý získal 1200 bodov. Na druhom mieste sa umiestnil Pajpach Richard z Malaciek, ktorý dosiahol 825 a za ním sa tiež výborne umiestnil domáci pretekár Hužovič Ivan s počtom bodov 750. Všetkým víťazom gratulujeme. Čaká nás však ešte druhé kolo v Malackách, po ktorom najlepší pôjdu na sústredenie do Čiech, ktorý sa zúčastnia majstrovstiev sveta v nemeckom Duisburgu. Z Piešťan je zatiaľ nominovaný v kategórii mladší žiaci Paulovič Lukáš.

Text: Martina Bábiková Foto: Václav Todt

Populárne články