Connect with us

Šport

Mladá Piešťanka zabodovala v parkúre, chystá sa na Majstrovstvá Slovenska

Published

on

Reklama

O parkúre sa hovorí, že úspechy v ňom dosahujú viac ženy ako muži. Toto tvrdenie podporujú aj výsledky jednej z domácich mladých jazdkýň, ktorou je trinásťročná Mia Pavkovičová z Piešťan, žiačka Základnej školy Brezová.

10671454 (2)

Reklama

015 (2)

Ako hovorí jej otec Branko, kone boli odjakživa jej snom a on sa jej snaží tento sen splniť. Kobylka, na ktorej jazdí, svolá Gabika a ustajnenú ju majú v Považanoch. Parkúru sa mladá jazdkyňa venuje už štyri roky a trénuje ju Ivan Liška. Po prvýkrát sa zúčastnila pretekov v novembri 2013, už o mesiac sa dostala medzi prvú desiatku, keď v preteku na Slávii Bratislava obsadila šiestu priečku. V  Letnej lige 2014 na Ranči Ouzkých sa umiestnila na 3. a 4. mieste a zvíťazila v preteku O cenu starostu obce vo Vysokej pri Morave.

Reklama

Od začiatku tohto roka má za sebou ďalšie úspešné umiestnenia –  4. a 6. miesto na 2. kole Zimnej ligy na Ranči Ouzkých v Bratislave a 3. miesto v 1. kole Zimnej ligy na Ippico Bratislava v kategórii deti do 15 rokov. Chystá sa na Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa budú konať koncom augusta.

017 (2)

Parkúrom sa nazývajú jazdecké preteky, pri ktorých jazdec s koňom zdoláva prekážkovú dráhu. Prekážky sú postavené tak, aby sa jazdec a zviera nezranili, vrchná časť, o ktorú by kôň mohol zakopnúť, musí ľahko spadnúť.

(red/bp, foto: B. Pavkovič)

Populárne články