Connect with us

Reklama

Mestská futbalová liga má nového partnera, na pláne je brigáda

Published

on

Reklama

Mestská futbalová liga odštartuje už v sobotu 8. apríla o 9.00 hodine jarnú časť, pričom názov doplní meno nového partnera, ktorým je spoločnosť Magna Energia. Tabuľku po zime vedie o skóre tím Olympic, pred družstvom HPN Stars (Ajax), tretiu priečku okupujú Red Houses. Zástupcovia PFK Piešťany v posledných dňoch nezaháľali a s pomocou tímu MFL Skauti opravili ploty okolo tréningových plôch, vymenili striedačky a chystajú aj dokončenie terasy Športhotel Baru. Hlavná budova štadiónu dostala novú modro-bielo-žltú fasádu. V sobotu je od 8.30 na pláne brigáda, na ktorú sú pozvaní všetci, čo sa rozhodnú skrášliť miestny futbalový štadión. 

Na futbalovom štadióne prebiehajú práce už niekoľko týždňov. „Najnovšie sme v pondelok vymenili striedačky, a keďže tie staré zasahovali do ôsmej bežeckej dráhy, po konzultácii s atlétmi sme nové posunuli o takmer meter, aby bola dráha plnohodnotne využitá. Do soboty by sme zároveň radi dokončili zámkovú dlažbu terasy Športhotel Baru,“ hovorí šéf piešťanského klubu Erik Hlavatý, ktorý podľa jeho slov v klube, spolu s výkonným výborom, trávia všetok voľný čas.

Reklama

Ešte predtým sa spravila vonkajšia fasáda objektu z prístupovej strany, zrenovovala sa vstupná hala a aktívni hráči tímu Skauti z Mestskej futbalovej ligy MAGNA ENERGIA opravili ploty okolo tréningových plôch a umelej trávy. V sobotu vyzýva štatutár PFK fanúšikov i širšiu verejnosť, aby prišla s okrášľovaním areálu pomôcť: „S veľkou pokorou pozývam všetkých aktívnych ľudí, ktorí si v sobotu nájdu čas, aby prišli na štadión. Budú sa maľovať zábradlia, upratovať vnútorné časti i tribúna, radi by sme oslobodili od buriny i atletickú dráhu s oválom a budeme potrebovať i silných chlapov, ktorí pomôžu s vynosením „bordelu“ na smetisko. Z toho tiež vyplýva, že budeme potrebovať väčšie auto na odvoz medzi deviatou a dvanástou.“

Všetky rekonštrukčné práce sa na štadióne robia vďaka podpore od firmy Respect Slovakia. PFK Piešťany má nové vedenie od augusta 2016. Odvtedy zastabilizovali a doplnili mládežnícke kategórie a prípravku, naštartovali mužský futbal i Mestskú futbalovú ligu a snažia sa o znovuobnovenie športových tried v Piešťanoch. V momentálnej fáze rekonštruujú areál, v ktorom sa od 15. apríla budú konať Majstrovstvá Európy juniorov v rugby.

Reklama

-lt,MB,TK PFK/Zdroj a grafika: PFK Piešťany – Active Pro-

Populárne články