Connect with us

Šport

Lukáš Babač na polovičnom ironmanovi v druhej desiatke

Published

on

Reklama

V sobotu 13. júla sa pri priehrade Lipovina v obci Bátovce stretlo 160 pretekárov na Majstrovstvách Slovenska v strednom triatlone Slovakman 113. Mužov, ženy a štafety čakalo 1,9 km plávania, 90 km na bicykli a 21,1 km behu. V mužskej kategórii sa opäť nestratil veslár Lukáš Babač pretekajúci za ŠBR Piešťany, ktorý skončil v čase 4:45:19,8 h celkovo na sedemnástom mieste a siedmy v kategórii Muži 1993 – 1984.

[singlepic id=44796 w=320 h=240 float=left]Lukáš sa oproti olympijskému triatlonu, ktorý absolvoval posledný júnový víkend posunul vo výsledkovej listine o tri priečky vpred. Z vody po takmer dvoch kilometroch plávania za necelú polhodinu vybiehal na 21. mieste. Vpred sa posunul opäť vďaka výbornému bicyklu, kde dosiahol ôsmy najlepší čas 2:30:26,9 h. Potom však na behu, ktorý je zatiaľ jeho najslabšou stránkou, opäť klesol.   Na polmaratóne dosiahol  šesťdesiaty čas s pomedzi  132 štartujúcich mužov. „Ten beh som si „vyžral“ ako som čakal. Na dvanástom kilometri mi bolo normálne smutno za veslárskym dvojkilákom, aj deväť minút do protivetra by som šiel vtedy radšej. Mal som menší technický problém na bicykli, ale našťastie všetko bolo výborne zorganizované. Do budúcna mám však aj ponaučenie, že z občerstvovačky si mám brať len vodu, pretože ionťák mi spôsobil poriadny bruchabôl,“ priblížil náročné preteky Lukáš, ktorý si tento rok dáva od veslovania oddych. Najbližšie sa zúčastní podujatia Oravaman a potom ho už čaká začiatkom augusta Ironman v Piešťanoch.

Reklama

Piešťanské farby na polovičnom železnom mužovi hájil aj ďalší triatlonový nadšenec Tomáš Dugát. V kategórii Muži (1983-1979) skončil v čase 05:36:31.4 h osemnásty a v celkovom poradí 85-ty.

Autor: ht Ilustračné foto: M. Šmída

Reklama

Populárne články