Connect with us

Šport

Lucia „Škero“ Krč-Turbová bloguje z ME – vol. 2

Published

on

Reklama

Hráčka ženského extraligového klubu Piešťanské Čajky Lucia „Škero“ Krč-Turbová bloguje z majstrovstiev Európy vo Francúzsku.

Day #1 – 15.6.2013 sobota

Reklama

Dať si zápas namiesto obeda nebýva v našich tatranských končinách zvykom, ale rozhodne ani – hrať na Európe – nieje denné menu. O 11.00 odchádzame do haly. Očakávania, predstavy, jemný stres, emócie, bielo-modro-červená hrdosť. No všetko v súlade s kostolným bask74poriadkom. Francúzske rádio prekrikujeme piesňami, ktorým prinalieha status „hecujúce“. Sme také aké sme, Sklíčka, slížacke Brďokoky, Mekyho Biely kvet až po Repete. Vystupujeme. Bon jour na privítanie, merci za otvorenie dverí a úsmevy. Dobrovoľníkov majú „pro všechno“. Jeden otvára dvere, druhý šatňu, tretí ťa odprevadí do haly… Na otázku, Where are u from?, sme si zvykli odpovedať jasne. „We are from Spalding republic“. Šťastie, že aspoň dres sa nesie v slovenskom duchu. 12.22 – hymna. Aspoň prvá sloha nás uvádza do národného tranzu, kedže dj-ský pult sa k bleskom hromu už nepreberá. Zápas sme prehrali. Lebo sa hrá 40 minút. Čierna hora je už akoby Miloš Drgoň povedal – dejepis. Myslíme na zajtrajší zápas s Ukrajinou.

Day #2 – 16.6.2013 nedeľa

Reklama

Niečo treba zmeniť. Mení sa rozsadenie v šatni, slovenská hudba na neslovenskú. Konkrétne teda Lucky star od Superfunk a Blurred lines od Robin Thickle. Vyhrali sme. Teraz len modlitba, aby Čiernohorky porazili Ukrajinu aspoň o pol bodu.
Počasie je podpriemerné, strava priemerná. Ryby ako súčasť každého chodu. Asi to tak má byť. Ak náhodou asociácia nezabezpečí letenky domov, môžeme s kľudom rybky domov odplávať. „Bolševikom dávam rok, maximálne dva“. Vyzerá to tak, že asociácia to stihla skôr. To by mně zajímalo, kde soudrozi z SBA udělali chybu.

Day #3 – 17.6.2013 pondelok

Nebyl čas lámat si hlavu kto je kto. Rozkaz zní jasně: „Nesmí projet za žádnou cenu!“

Škero :)

Čítajte tiež: Škero píše z basketbalových ME z Francúzska

Populárne články