Connect with us

Šport

Londýnsku pochodeň priniesli piešťanské olympijské nádeje

Published

on

Reklama

Krasokorčuliarka Monika Simančíková, bedmintonista Pavol Hornák a plavkyňa Agáta Malíková prevzali 11. júna pochodeň od kolegov z Trenčianskeho kraja a dobehli s ňou ku Gymnázium sv. Michala Archanjela. Jeho študenti ju potom posúvali ďalej.

[singlepic id=31254 w=320 h=240 float=left]Olympijský oheň prešiel rukami športovcov z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera až na dvor Gymnázia Pierra de Coubertina. Tam ho budú niekoľko dní strážiť, kým bude pokračovať na svojej ceste Slovenskom. Oheň postupne prechádza po trase všetkých 18 slovenských olympijských klubov.

Reklama

„Posolstvo Slovenska olympijskému Londýnu,“ tak nazval pochodeň bývalý slovenský maratónec Anton Javorka a dodal: „Chceme vyjadriť našu súdržnosť s olympijským hnutím, chcem pozdraviť organizátorov, aby im všetko vyšlo, aby tam nebol nedajbože teroristický útok.“

„Naša škola vychovala viacero olympionikov. Spomeniem Martinu Moravcovú, Marcelu Erbanovú, Jara Žitňanského… A ja som si vybral do tímu, ktorý priniesol štafetu troch našich študentov. Verím, že aj oni sa raz dostanú na olympiádu,“ povedal pri vítaní pochodne na dvore Gymnázia Pierra de Coubertina jeho riaditeľ Ivan Luknár a vyzdvihol športové úspechy Moniky Simančíkovej, Pavla Hornáka a Agáty Malíkovej.

Reklama

Pochodeň sa vráti do Piešťan 20. júna, kedy sa uskutoční v telocvični gymnázia, v mestskom parku aj v Hudobnom pavilóne Olympijský deň.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=Jn69fyT_gUw[/youtube]

[nggallery id=1724]

Text, foto a video: Martin Palkovič

 

Populárne články