Connect with us

Šport

Ľadové koryto z pohľadu pretekára

Published

on

Reklama

V adrenalínovom zjazde ľadovým korytom má Slovensko dvoch oficiálnych zástupcov. Jedným z nich je Martin Klčo z Piešťan, ktorý sa nedávno vrátil z prvých tohtoročných pretekov v americkom Saint Paul.

Strmá dráha od tamojšej katedrály k zamrznutej rieke Mississippi bola podľa organizátorov Red Bull Crashed Ice najťažšou v histórii. Pred štartom sa strhla snehová fujavica, teplota vzduchu klesla na – 20 st. C, ale finalistom napriek tomu fandilo 80 tisíc divákov. Pozrite sa ako vyzeralo ľadové koryto z pohľadu pretekára:

Reklama

[singlepic id=24644 w=320 h=240 float=left],,Na trati sa takmer vôbec nekorčuľovalo a bola extrémne technická,” opísal svoje dojmy po návrate z Ameriky Boris Mravík. ,,Ak človek nepadol, mal veľkú šancu postúpiť do ďalšieho kola. Stabilita bola najdôležitejšia. Očakával som síce trochu viac, ale som spokojný. Išiel som vyrovanú partiu s dvoma top jazdcami – A. Pihlainenom a F. Melsom.”

Reklama

[singlepic id=24645 w=320 h=240 float=right]Druhý slovenský reprezentant Martin Klčo nepostúpil zo seliminácie do finálovej 64ky a obsadil konečné 68. miesto. Najmä zranenie pravého palca v tréningu ovplyvnilo jeho výkon. ,,Keďže hneď v úvodných jazdách tréningu som si narazil palec tak, že som ledva chodil, nenatrénoval som dostatočne trať. Prvú jazdu naplno som išiel vlastne až prvú kvalifikačnú. A navyše v každej som urobil vždy chybu na najťažšom úseku. S odstupom času som však rád, že som to vôbec prežil a že som sa vážne nezranil. Niektorí jazdci mali naozaj ťažké zranenia,” vyznal sa Klčo po pretekoch.

Text: tlačová správa a mp Foto: Red Bull Slovensko

Populárne články