Connect with us

Samospráva

Koniec piešťanského futbalu?

Published

on

Reklama

Aktuálna sezóna môže byť pre piešťanských futbalistov na nejaký čas poslednou súťažnou. Krátko pred termínom registrácie do nasledujúcej sezóny zápasia športovci s nedostatkom peňazí.

Reklama

Koncom apríla odstúpil z vedenia Piešťanského futbalového klubu Khalil Belmechri, ktorý bol zároveň jeho generálnym sponzorom. Stalo sa to v čase, keď vrcholili rokovania medzi ním a zástupcami radnice o dodatku k zmluve o nájme futbalového štadióna. Tie sa podľa dostupných informácii skončili patom.

„Momentálne nedokážeme zabezpečiť finančné prostriedky na ďalšiu činnosť v nasledujúcom ročníku 2013/2014,“ povedal na mestskom zastupiteľstve zástupca klubu Ivan Minárčiny. Dodal, že spolu s kolegami sa neúspešne snažili nájsť sponzorov medzi tunajšími podnikateľmi. „Preto sa obraciame na vás poslancov, ako i na samotné Mesto Piešťany, s prosbou o spoločné riešenie súčasného stavu v klube.“

Reklama

Doplnil, že prihlášky do súťaží na nasledujúcu sezónu treba podať do 20. júna. Náklady na štartovné vyčíslil na 3-tisíc eur. „Mesto Piešťany je aj futbalové mesto. Dospelí hrajú tretiu ligu, starší dorast, starší a mladší žiaci druhú. Bola by škoda, keby sme to nechali padnúť a o niekoľko rokov začínať od najnižších súťaží,“ uzavrel Ivan Minárčiny.

„Mesto nemá žiadne legislatívne mechanizmy, aby zaplatilo za licencie futbalového klubu požadovanú čiastku,“ reagoval primátor Remo Cicutto.

Informáciu o ukončení zmluvného vzťahu medzi Mestom Piešťany a PFK a. s. zástupkyňa tejto spoločnosti Anna Trnková potvrdila s konštatovaním, že to bude predmetom júlového rokovania mestských poslancov. Rozhodnutie vedenia PFK a. s. je podľa jej slov definitívne a jeho dôvodom je „nedôvera zo strany Mesta Piešťany.“

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

REKLAMA

bike-centrum

Populárne články