Connect with us

Novinky

Kanoistika: Lucia Valová získala na majstrovstvách sveta juniorov bronz

Published

on

Reklama

Pretekárka športového klubu KAJAK Moravany nad Váhom Lucia Valová, získala v sobotu 28. júla po skvelom výkone bronzovú medailu na Majstrovstvách sveta v rýchlostnej kanoistike juniorov a pretekárov do 23 rokov v bulharskom Plovdive.

Majstrovstiev sveta sa 26. – 29. júla zúčastnilo až 69 krajín sveta a konkurencia bola mimoriadne vysoká. Skvelý výsledok v C1 na 200 m trati v horúcom počasí priniesol Lucii Valovej nielen bronz, ale i osobný rekord na tejto vzdialenosti s časom 47.377 s. Víťazkou sa stala Sophia Jensen z Kanady a druhé miesto obsadila Binaka Nagy z Maďarska. Lucia Valová tak pridala ďalší výborný výsledok v mimoriadne úspešnej sezóne, ktorá jej doteraz priniesla nielen medailové umiestnenia či už zo ženského svetového pohára v Szegede, ale aj titul majsterky Európy na 500 m a striebro na 200 m trati.

Šéfa slovenskej reprezentácie Mariána Tesárika výkony Lucie Valovej a i Matúša Jedináka, ktorý získal na dvojstovke striebro, neprekvapili: „V porovnaní s ME im nepribudli vážnejší mimoeurópski súperi, ale pravda je i to, že sa im zmenili konkurenti z európskych krajín, pretože iných pretekárov vyslali Nemci či Maďari, ktorí na európske podujatia posielajú zväčša „béčkový“ výber a na svetové „áčko“. Takže v tomto rozdiel bol. V disciplínach na 200 m je to značne o psychike a dobrom štarte. Matúš i Lucia už majú medzinárodné skúsenosti, kvalitu i úspechy, a tak je predpoklad, aby nechýbali v prvej päťke na vrcholnom podujatí. V Plovdive to potvrdili famóznymi výkonmi.“

Reklama

Pre mladučkú len 16 ročnú Luciu Valovú však tohtoročná sezóna ešte nekončí. Koncom augusta ju čakajú ešte Majstrovstvá sveta seniorov v Portugalsku a v septembri Olympijské nádeje v poľskej Poznani.

Zdroj: ŠK Kajak Moravany nad Váhom /red

Reklama

Populárne články