Connect with us

Šport

Kajakári zo Sĺňavy žali úspechy v Prahe

Published

on

Reklama

Posledný septembrový víkend sa v stovežatej Prahe konali preteky rýchlostnej kanoistiky pod názvom Veľká cena Sparty Memoriál Karla Máši. Zúčastnili sa ho pretekári Slovenského mládežníckeho tímu /SMT/, ale i iní pretekári zo Slovenska. Z mladých Piešťancov do reprezentačného tímu boli vybraní za vynikajúce výsledky počas tohtoročnej sezóny až šiesti kajakári – Timea Henry, Branislav a Michal Jurčovci, Samuel Podhradský, Daniel Ragula, Daniel Rybanský. Pretekalo sa na tratiach 200 metrov a 1 míľa v singlových a deblových disciplínach.

IMG_1033_resize

Reklama

Okrem ťažko vybojovaných medailí si športovci domov priniesli množstvo cenných skúseností, ktoré sa budú snažiť využiť v budúcej sezóne, veľa športových zážitkov a nových kamarátov. Aj tu prejavili svoju súťaživosť najmä 12 roční chlapci, ktorí pravidelne na Slovensku obsadzovali všetky tri stupne víťazov. Najviac sa darilo vo veľkej českej konkurencii: Danielovi Ragul ovi, ktorý získal 2 zlaté , 2 bronzové medaily a jedno 6.miesto, Samuelovi Podhradskému, ktorý si vybojoval 3x striebro a jedno 4.miesto, Branislavovi Jurčovi, ktorý obsadil 2., 3., 4. a 6.miesto. Michal Jurčo /13 r./ a Daniel Rybanský /12 r./ pretekali v kategórii žiakov /13 – 14 roční chlapci/, ktorým sa ušla v K2 na míľovej trati ,,zemiaková medaila“ a na 200 m trati im unikol postup do finále len o menej ako 1/2 sekundy.

IMG_1062_resizeK Slovákom do chladného a veterného počasia sa neskôr pridali dve ďalšie Piešťanky – Viktória Šebová a Emelie Nošková, ktoré prispeli psychickou podporou, ale aj športovými výkonmi. Timea Henry / 13 r./ a Viktória Šebová / 14 r./ v K2 na míľovej trati v kategórii žiačiek dopádlovali na krásnom treťom mieste a získali bronz, na 200 m trati skončili piate. Emelie Nošková / 10 r./ sa tiež nedala zahanbiť, hoci je nováčikom v tomto športe, na míľovej trati prišla do cieľa v prvej desiatke a v 200 m trati jej na postup do finále chýbala necelá sekunda. Naši pretekári pretekali vo veľmi početných kategóriach / až do 50 pretekárov/.

Reklama

IMG_1044_resize

Aj zásluhou menovaných piešťanských kajakárov získalo Slovensko ako tím v Prahe prvé miesto s náskokom viac ako 90 bodov od domácej Sparty. Za tieto skvelé výsledky patrí veľká vďaka pretekárom, klubovým i reprezentačným trénerom.

IMG_0995_resize

-Sidónia Podhradská-

Populárne články