Connect with us

Šport

Kajakári Moravian priniesli 4 tituly majstra Slovenska

Published

on

Reklama

V sobotu 31. januára sa uskutočnili majstrovstvá Slovenska v ťahaní na kajakárskych trenažéroch, už po druhý raz pred očami širokej verejnosti v OC Avion v Bratislave. Súboje sa odohrávali pri ľadovej ploche za plnej prevádzky a tak si pretekári opäť vyskúšali priamy kontakt s divákmi, ktorých prišlo naozaj veľa.
DSC_0016

Pretekalo sa vo vekových kategóriách od 13 rokov na 1000m a 200m tratiach. Stretla sa tu takmer celá slovenská špička v rýchlostnej kanoistike a na preteky zavítal aj Dán René Holten Poulsen, majster sveta v K1 na 500 m, bronzový v K1 na 1000 m na MS v Moskve 2014, strieborný olympijský medailista v K2 na 1000 m z OH v Pekingu 2008 a mnohonásobný majster Európy. Bolo to príjemné spestrenie pretekov a výborná motivácia pre mladých pretekárov.

Reklama

Súčsťou rýchlostnej kanoistiky je už 5 rokov aj športový klub KAJAK z Moravian nad Váhom, takže ani na tomto podujatí nesmeli chýbať. A darilo sa im ozaj skvele. Pretekali len v kategóriách 13 a 14 ročných, keďže do vyšších kategóriach vzhľadom na svoje krátke pôsobenie – oproti ostatným klubom, ešte nedorástli. Z týchto dvoch kategórii si priniesli až 4 tituly majster Slovenska, 2 strieborné a 3 bronzové medaile. Dvojnásobnou Majsterkou Slovenska v kategórii dievčatá 13 ročné sa stala suverénne na oboch tratiach Mia Alice Hjartaker. V tejto istej kategórii získala na oboch tratiach bronzovú medailu Lucka Prouzová. Ďalšie dva tituly získali Michal Jurčo v kategórii chlapci 13 roční na 200m trati a Lucka Valová v kategórii dievčatá 14 ročné na 200m trati. Obaja na tejto trati podali vynikajúci výkon a dopádlovali si pre titul s prehľadom. Na 1000m trati získali Michal Jurčo a Lucka Valová krásne druhé miesto. Medzi 13 ročnými sa rozhodne nestratil ani 12 ročný Samuel Podhradský, ktorý prišiel aj napriek chorobe na 1000m trati tretí a na 200m štvrtý. Do finále na 200m sa prebojoval aj 13 ročný Peter Kizek, ktorý prišiel na celkovom piatom mieste. Bojovné výkony podali aj 12 roční Branislav Jurčo a Viktoria Šilhanová, ktorí si prišli trenažére vyskúšať s o rok staršími súpermi. Úspechy mladých Moravancov neušli ani pozornosti médii. Redaktor zo Slovenského rozhlasu sa rozhodol tento klub predstaviť širšej verejnosti a úspešných pretekárov a trénerov vyspovedal. Všetkým mladým pretekárom blahoželáme a želáme im , aby aj prichádzajúca sezóna na vode bola pre nich taká úspešná ako tieto Majstrovstvá Slovenska.

Reklama

Text a foto: Sylvia Valová

Populárne články