Connect with us

Šport

Kajakári a kanoisti mali prvé preteky na domácej vode

Published

on

Reklama

Prvé tohtoročné  preteky slovenských kajakárov sa konali v sobotu 4. mája v Piešťanoch. Pretekári z dvanástich klubov si zmerali sily na tratiach dlhých 2000 a 4000 metrov. Darilo sa členom z oboch miestnych klubov, z Piešťan i Moravian.

Kategóriu C1 kadetiek na trati 2000 metrov vyhrala v čase 13 min 27,052 s Hana Mikéciová z Kajak & Kanoe Piešťany, ktorá bola jedinou štartujúcou. Podobne to bolo aj  v kategórii C1 juniorky na 4000 metrovej trati, kde bola jedinou účastníčkou Barbora Benková z ŠK Kajak Moravany.

Reklama

kajakKategóriu K1 juniorov na 4000 metrov ovládol Jerguš Jacko z Kajak & Kanoe Piešťany v čase 17 minút 14,707 sek. Tesne za medailovými  priečkami skončili jeho kluboví kolegovia Eduard Rebro a Dávid Žlnay.

V disciplíne K1 kadetiek na 2000 metrov skončila Romana Mikušová tretia. V K1 junioriek na 4000 metrov bola Lucia Mikušová druhá.  Obe sú pretekárkami Kajak & Kanoe Piešťany.

Reklama

V početne obsadenej disciplíne K1 kadeti na trati 2000 metrov dopádloval Alexander Bóri (Kajak & Kanoe Piešťany) na peknom druhom mieste. V C1 kadetov rovnako na druhom mieste skončil jeho oddielový kolega Michal Lenický.

REKLAMA
bike-centrum

Počas aktuálneho víkendu sa na Váhu konajú veslárske preteky O pohár SNP. O dva týždne 24. – 26. mája sa uskutoční obľúbená  medzinárodná kanoistická Regata Piešťany, ktorej sa zúčastní 400 pretekárov z 20-tich krajín. Vrcholom sezóny budú pre kajakárov a kanoistov  augustové Majstrovstvá SR na krátke trate a otvorených Majstrovstiev SR s možnosťou účasti zahraničných pretekárov. Tieto preteky majú byť pre organizátorov testom pred budúcoročnými Majstrovstvami  Európy v maratónskych disciplínach.

Autor: ht Ilustračné foto: ht

Populárne články