Connect with us

Šport

Júnový report z Motorsport Clubu

Published

on

Reklama

Jún je už tradične patrí k mesiacom s množstvom príležitostí pre motoristov. Letné počasie sa ešte pred dovolenkovým obdobím snaží využiť každý organizátor na usporiadanie preteku. V júni si na svoje prišli nielen jazdci Motorsport Clubu Piešťany, ale aj motoristický fanúšikovia z Piešťan a okolia, keďže Open Cup zavítal do Trebatíc, TDC pod Bradlo a Carat Tuning Party na piešťanské letisko.

   [singlepic id=32860 w=480 h=480 float=]

Reklama

16.6.2012
Autoslalom Driving Academy
Ďalšou novou traťou v portfóliu seriálu je 1750 metrov dlhá trať v areáli Školy šmyku, patriacej ku okruhu Slovakiaring. Jazdcami kladne hodnotená trať mala z každého niečo a vyhovovala hlavne výkonnejším autám. MCP zastupoval na piatom preteku trohtoročnej sezóny Tomáš Komár s Hondou CRX. Ten tentokrát strácal na Nováka so Saxom, ktorému trať mimoriadne sadla, viac ako 3 sekundy. Kým prvé dve miesta boli už po druhej jazde jasné, tak súboj o 3.miesto bol veľmi vyrovnaný. Nakoniec sa ho podarilo vybojovať Komárovi, keď za sebou zanechal Rotha na Saxe o neuveriteľných 0,04 sekundy, Frnča o 0,46 a Petríka o 1,75 sekundy. Druhý skončil Kóssi na Honde Civic VTi. V celkovom poradí dosiahol Komár zatial svoj najlepší výsledok, keď skončil šesťnásty zo 77 pretekárov.

[singlepic id=32850 w=500 h=500 float=]

Reklama

16.6.2012
Open Cup Trebatice
Domáca trať znamená povinnú účasť pre dvojicu našich motokáristov. Daniel Summer s Maranellom si v KZ Open vyjazdil v meranom tréningu štvrté miesto, z ktorého následne štartoval v oboch rozjazdách. V prvej si polepšil a finišoval na treťom mieste. V druhej dojazdil na štvrtom mieste, so stratou 8 desatín na tretieho Valoisa. Celkovo tak obsadil štvrté miesto. Timea Glossová štartovala s Rotaxom až z ôsmeho miesta. V triede, kde sa časy na kolo väčšiny jazdcov hýbu v desatinách sekundy, nieje ľahké najmä v Trebaticiach predbiehať. V jednotlivých rozjazdách si Glossová polepšila o jedno a o dve miesta oproti pozícii na štarte, čo jej vynieslo 7.miesto. V priebežnom poradí sezóny patrí Summerovi druhé a Glossovej štvrté miesto vo svojich kategóriach.

[singlepic id=32857 w=500 h=500 float=]
23.6.2012
Carat Tuning Party Piešťany
V rámci tuningového zrazu je možnosť zatrénovať si, či vyskúšať nastavenia auta, či už na slalome pripravenom Vladom Friedlom, alebo na šprintoch. Túto možnosť využila hneď trojica našich. Slalom na Carate veľmi dobre sedí Martinovi Pikusovi, ktorý to dokázal aj tento rok. V zmiešanej triede tisícšesťstoviek a dvojlitrov obsadil s Hondou Civic VTi 3.miesto a v celkovom poradí šieste. Tomáš Komár zobral na Carat dodrať staršie pneumatiky a po prvýkrát vyskúšal súťažne šprint na 402 m. Najrýchlejšie časy jeho Hondy CRX sa pohybovali tesne nad hranicou 15 sekúnd a vo finálových jazdách obsadil 4.miesto. Komár popri šprintoch odjazdil aj slalom,  kde v kategórii do dvoch litrov obsadil 13. miesto a v celkovom poradí uzatvoril druhú desiatku súťažiacich. Na slalome sa predstavila aj Alena Vavrincová na Honde Civic VTEC, ktorá v rovnakej kategórii, ako jej dvaja kolegovia, obsadila 30. miesto.

[singlepic id=32846 w=500 h=500 float=]
23.-24.6.2012
Moravský pohár Vysoké Mýto (CZ)
Na Moravu vycestovala so svojim tímom Timea Glossová. V horúcom počasí sa na kvalitnom okruhu odštartovalo 22 motokár kategórie Rotax Max, medzi ktorými Glossová s CRG vyjazdila dvakrát siedme a raz šieste miesto a celkovo obsadila siedme miesto. V konkurencii domácich jazdcov jazdiacich český majstrák je to výborný výsledok, najmä s ohľadom na problémy s narazenými rebrami. Moravský pohár čaká letná prestávka a pokračovať bude v auguste v Sosnovej.

[singlepic id=32859 w=500 h=500 float=]
29.-30.6.2012
SRP Rally Lubeník
Slovenský rally pohár mal v Lubeníku 3 rýchlostné skúšky v celkovej dĺžke 36 km. V horúcom počasí sa ich zvládla absolvovať posádka Tomáš Vrábel-Pavol Michalec na Daihatsu Charade 4×4. V dobre obsadenej najnižšej objemovej kategórii P1 dojazdili v jednotlivých rýchlostných skúškach na štvrtom, piatom a štvrtom mieste, no po zarátaní penalizácie za predčasný štart skončili piaty. V celkovom poradí SRP obsadili 13. miesto z 22 posádok, čo je výborný výsledok pre auto z najnižšej objemovej kategórie.

[singlepic id=32854 w=500 h=500 float=]
30.6.2012
TDC Brezová pod Bradlom
Seriál TDC a nelicencované kopcové preteky na Slovensku zažívajú krušné chvíle. Po tom čo v rokoch 2009 a 2010 si aj bežný človek mohol vyskúšať svoje schopnosti na uzatvorenej trati európskych kvalít ako Pezinská Baba, či Dobšiná, dnes musíme byť vďační, keď sa podarí vybaviť pretek na trati typu Bradlo. Z našich sa preteku zúčastnil Martin Pikus s Hondou Civic VTi, ktorý v sobotu zviedol tesný súboj s Novákom na Saxe a vyšiel z neho víťazne, so ziskom 0,66 sekundy. Do zbierky mu tak pribudla ďalšia trofej za víťazstvo. Ďalšie podračovanie seriálu je opäť vo hviezdach, keďže príslušné orgány, ktorých súhlas je potrebný k usporiadaniu preteku, nemajú vôľu podporovať tento druh aktivity.

[singlepic id=32840 w=500 h=500 float=]

[nggallery id=1804]

Autor: TK Foto: HRT photo, autosportfoto.skSkswat Racing photo

Populárne články