Connect with us

Šport

Hokej: Zápas Piešťany – Liptovský Mikuláš rozhodli presilovky

Published

on

Reklama

V poslednom tohtoročnom domácom zápase privítali hokejisti ŠHK37 Piešťany 20. decembra súperov z Liptovského Mikuláša. Hokejisti od Liptovskej Mary sú aktuálne v prvoligovej tabuľke na štvrtom mieste, Piešťanci sú druhí, a tak sa dal očakávať vyrovnaný zápas. Piešťanci rozhodli o svojom víťazstve 4:1 vďaka stopercentnej úspešnosti v presilovkách. Mali dve početné výhody a obe využili.

[singlepic id=23547 w=320 h=240 float=right]Skóre zápasu otvoril v trinástej minúte Peter Bartík z Liptovského Mikuláša, keď mu asistovali Andrej Themár a Ján Pleva. Piešťancom sa podarilo zásluhou Branislava Jánoša po prihrávke Mateja Mišuru vyrovnať už o dve minúty. V prvej tretine vyslali domáci na bránu 14 striel, hráči Liptovského Mikuláša nezostávali a vystrelili 13 krát.

Reklama

Na začiatku druhej tretiny sa posadil za hákovanie na trestnú lavicu autor prvého piešťanského gólu Branislav Jánoš. Liptáci početnú výhodu nevyužili. V 26. minúte poslal rozhodca Hauko na trestnú lavicu za bránenie v hre Slavomíra Hriňu. Mikulášania sa minútu bránili, ale neubránili. Prsty v druhom góle mala opäť dvojica Jánoš, Mišura, ale tento raz si garde obrátili. Prihrával Jánoš, skóroval Mišura. Jánoš prihral aj na tretí gól ŠHK37. Vylúčenie Juraja Kledrowetza 9 sekúnd pred jeho návratom potrestal Tomáš Bučka a Piešťanci sa ujali vedenia 3:1. Piešťanskí hokejisti mali viacero výborných príležitostí na strelenie ďalších gólov. Za to, že sa tak nestalo, môžu hostia ďakovať [singlepic id=23541 w=320 h=240 float=left]predovšetkým svojmu brankárov Matúšovi Palkovi, ktorý predviedol niekoľko ráz výborné zákroky.

Jeho spoluhráči smerom dopredu ani v tretej tretine nič nevymysleli a domáci gólman Jozef Ondrejka tak nemal veľa práce. V závere zápasu pri snahe Liptákov o zdramatizovanie zápasu, pozabudli na kapitána Piešťan Jána Románka. Brankár Palko ho síce svojim pohybom vytlačil pri nájazde do nevýhodného uhla, avšak na výbornú strelu takmer z bránkovej čiary ponad ľavý betón nestačil. Zápas tak skončil 4:1 v prospech domácich.

Reklama

V prestávkach zápasu darovali hokejisti piešťanskej nemocnici 1200 eur na kúpu nového CT a predstavili svoju novú webstránku.

Piešťanci najbližšie cestujú 22. decembra do Michaloviec. Doma sa predstavia až 13. januára proti momentálne vedúcemu mužstvu tabuľky z Bardejova. Predtým ich však čakajú v novom roku ešte zápasy 6. januára na ľade Prešova a 10. januára derby v Topoľčanoch.

[nggallery id=1307]

Autor: th Foto: Martin Palkovič

Populárne články