Connect with us

Šport

Hokej: Slováci sa do súbojov o medaile na MS nedostali, Piešťany ešte môžu

Published

on

Reklama

Čiarový rozhodca Milan Novák z Piešťan pískal doteraz na aktuálnych majstrovstvách sveta v hokeji šesť zápasov v Košiciach. Momentálne je v Bratislave a čaká, či dostane šancu pískať semifinálový zápas, alebo niektorý zo súbojov o medaile.

Bielorusko – Kanada, USA – Nórsko, Švédsko – USA, Bielorusko – Rakúsko, Nórsko – Kanada a Švajčiarsko – USA, to je sumár zápasov, v ktorých ste mohli na čiare vidieť Milana Nováka. „Zápasy, ktoré som absolvoval mali dobrú úroveň. Kanaďania, Švédi, Američania aj Nóri hrajú výborný hokej,“ konštatoval M. Novák. V Košiciach sa podľa jeho slov, narozdiel od Bratislavy, nikto nesťažoval na kvalitu ľadu, či už na hlavnej alebo tréningovej ploche. „Obe plochy sme v rámci našich tréningov či zápasov mali možnosť vyskúšať a ľad je naozaj kvalitný. Kabíny pre rozhodcov sú tak isto na vysokej úrovni, ja som spokojný. Steel Aréna funguje už niekoľko rokov a je vidieť, že všetko je zabehnuté, odskúšané a muchy vychytané,“ zhodnotil Milan Novák.

Reklama

[singlepic id=1226 w=320 h=240 float=left]V Košiciach pískal viac ráz s hlavným rozhodcom Čechom Antonínom Jeřábkom, „Čo sa týka rozhodcov, ktorí na MS pôsobia, samozrejme, že s väčšinou z nich sa už z minulosti poznáme, či už z predchádzajúcich šampionátov alebo v prípade hlavných rozhodcov aj z výmenného programu európskych rozhodcov, keď niektorí z nich prichádzajú pískať aj našu najvyššiu súťaž. Českí hlavní rozhodcovia pôsobili v tejto sezóne v nasej lige ešte pravidelnejšie, takže s kolegami Jeřábkom aj Šindlerom sa poznáme veľmi dobre, čo samozrejme uľahčuje spoluprácu, keď spolu rozhodujeme,“ vysvetlil úspešný piešťanský arbiter. „O nomináciách na jednotlivé stretnutia rozhodujú supervízori z Komisie rozhodcov IIHF. Od začiatku šampionátu sme dostávali na vedomie náš program vždy na 2-3 dni dopredu. Naša práca nespočíva len v rozhodovaní zápasov na ľade, ale na každý zápas sú v zálohe ešte 1 hlavný a 1 čiarový rozhodca, tzv. „standby“, ktorí musia byť oblečení v takmer kompletnom výstroji a v prípade, že by sa niekto zo štyroch rozhodcov na ľade zranil, musia okamžite zraneného kolegu nahradiť. Našťastie takáto situácia zatiaľ nenastala a dúfam, že ani nenastane a všetci ostaneme živí a zdraví,“ smeje sa Milan Novák.

Vo štvrťfinálových zápasoch sa nepredstaví nikto zo slovenských rozhodcov. „Či budeme pískať niektorý z posledných štyroch zápasov je na rozhodnutí členov komisie rozhodcov IIHF, ktorí na tieto stretnutia budú nasadzovať rozhodcov na základe hodnotení v jednotlivých zápasoch, ktoré sme doteraz odviedli. Veríme, že zatiaľ sú s našou prácou spokojní a dostaneme dôveru. Akýkoľvek zápas playoff by bol pre mňa príjemným ocenením mojej práce a verím, že úspešným ukončením dlhej a náročnej sezóny,“ povedal M. Novák.

Reklama

Aj keď naši hokejisti už do bojov nezasiahnu, môže mať Slovensko a Piešťany stále zastúpenie v bojoch o medaile.

Autor: db Foto: Tomáš Hudcovič

REKLAMA

Populárne články