Connect with us

Šport

Hokej: Piešťany zostávajú v prvej lige

Published

on

Reklama

Piešťanským hokejistom sa nepodarilo zdolať Žilinu ani v štvrtom barážovom zápase. V stredu 9. marca na domácom štadióne prehrali 1:3. Hoci hráči ŠHK 37 Piešťany po dvoch tretinách viedli 1:0, v poslednej dostali tri góly. Hokejisti MsHK DOXXbet Žilina tak budú hrať aj v nasledujúcej sezóne extraligu. Žilinčanom stačil na ukončenie barážovej série najmenší možný počet stretnutí.

[singlepic id=10870 w=320 h=240 float=left]Na prvý gól zápasu čakali diváci, ktorých prišlo na štadión len niečo vyše 1200, takmer do konca prvej tretiny. V jej závere hrali Piešťany presilovku, ktorú po peknej kombinácii využil Ján Románek, keď sa mu na druhý raz podarilo puk zdvihnúť pod brvno. V druhej tretine mali domáci výhodu piatich presiloviek, ale jednu nevyužili. V poslednom dejstve sa naopak podarilo Žilinčanom presilovku pri vylúčení Grmana využiť už za jedenásť sekúnd, keď úspešným strelcom bol Dušan Devečka. Šesť minút pred koncom zápasu sa extraligistom podarilo strhnúť vedenie na svoju stranu, keď gól na 1:2 streli Petr Vala. V úplnom závere prikrášlil [singlepic id=10899 w=320 h=240 float=right]výsledok na 1:3, vďaka nezištnej Kokavcovej prihrávke, Michal Hreus. Aj napriek nepriaznivému výsledku zožali piešťanskí hokejisti ovácie od verných fanúšikov.

Reklama

Podľa vyjadrenia trénera Milana Klementa bolo vidieť rozdiel v kvalite mužstiev. Sezónu nepovažuje za neúspešnú, veď Piešťany sa stali víťazmi prvej ligy. Na neúspechu v baráži sa podľa neho podpísalo aj to, že jeho hráči zohrali za 40 dní 18 zápasov a mali veľmi málo času na prípravu a regeneráciu pred súbojom so Žilinou. Po zápase tiež oznámil, že toto bol jeho posledný duel v pozícii trénera Piešťan.

Autor: ht

Reklama

Populárne články