Connect with us

Šport

Hokej: Piešťany vs. Trnava očami fanúšikov

Published

on

Reklama

V utorok 9. novembra 2010 privítali piešťanskí hokejisti doma Trnavu. Zvíťazili 4:2 a po polovici základnej časti sa dostali na prvé miesto v prvoligovej tabuľke. V nasledujúcich riadkoch si môžete prečítať ako videli zápas fanúšikovia ŠHK 37 Piešťany z fanklubu HFC´04 Piešťany.

[singlepic id=7075 w=320 h=240 float=left]Mám pocit, že viac ako samotné víťazstvo nad Trnavou ( asi sme ho očakávali ), nás zaujímal výsledok od nášho severného suseda z Považskej Bystrice. Mikuláš prehral a my sme sa presne po polovici odohraných zápasov základnej časti ocitli tam, kde sa chceme vidieť aj po 40 kole, po zápase v Spišskej Novej Vsi. Sme PRVÍ !!!! A nielen v tejto tabuľke sme sa ocitli na prvom mieste. Vedieme dokonca tabuľku vo využití presiloviek s 19,44 percentnou úspešnosťou, naša je tabuľka úspešnosti v oslabeniach s 91,89 percentami, vedieme tabuľku v úspešnosti streľby na bránu s 11,01 percentami. Kraľujeme tabuľke úspešnosti prežitia v presilovkách o dvoch mužov so 75 percentami…. a nakoniec, chvála našim gólmanom, dostali sme najmenej gólov zo všetkých mužstiev. Až o 11 menej, ako druhý v poradí. Spokojnosť je teda na mieste. Ešte tak 3 body z Trebišova a nemáme o čom pochybovať.

Reklama

[singlepic id=7072 w=320 h=240 float=right]Zápas s Trnavou začal veľmi svižne a obe mužstvá si za prvých 10 minút vytvorili veľa šancí. Spomeňme tie naj…. nájazd Holovič Chylo, Marcel pred bránu na Martina, Šúrkov super zákrok pravým betónom, nájazd Jana Románka s Mišom Peškom a zle trafený puk, ktorý Mišovi preskočil hokejku, Majova Mihálikova šanca po krížnej prihrávke obrancu skrz celé pásmo, Majo len do brankára. Ujala sa však až tá z 13. minúte, keď Marcel Holovič ( opäť najlepší v poli ) z nášho pásma krížne na útočnej modrej našiel Joža Haringa a na jeho zasekávačku už Šúrek nemal nárok… vedieme 1 – 0. V 15. min. hráme presilovku. Puk má Marcel Holovič, nahráva na Mira Pupáka, krížne pred bránu na Martina Barana a vedieme o dva góly. Veľmi pekný a jednoduchý hokejový signál, okorenený gólom do prázdnej brány 2 – 0. Prichádzajú šance Peška, potom Kalafúta, sami pred bránou nechávajú trnavského brankára vyniknúť… Nedali sme, dostali sme… Niekto z trnavských vystreli, trafí Čunderlíka, puk mení smer a Trnava je zas naspäť v zápase 2 – 1.

Na začiatku druhej tretiny máme šťastie, keď Jančovič dostane puk na korčule a nestačí ho spracovať. Rýchle sa však dostaneme do tempa my, ale Jarovi Rybárikovi nie je dopriate, keď ani na dvakrát nepretlačí puk za Šúrka. Skutočne efektné zákroky trnavského brankára. V 31. minúte už ale kapituluje. Grman nahodí v presilovke od modrej, [singlepic id=7068 w=320 h=240 float=left]puk sa odráža pred Martina Chyla, ktorý sa otočkou zbaví obrancu a strieľa do odkrytej brány náš tretí gól. Vedieme 3 – 1. To, že Trnava vie dávať hádam najdivnejšie góly nám opäť dokázal v 38. minúte Valach. Zaviezol puk do pásma, kde ale nemal komu nahrať, tak podľa hesla, keď nevieš čo s pukom vystrel, z uhla strieľa na bránu kde vo výhľade Tomášovi stojí Aďo Kolník a na pohľad ľahký puk sa ocitá v našej sieti a Trnava znižuje opäť na rozdiel jediného gólu 3 – 2. Minútu pred koncom druhej  tretiny Miro Pupák prekonal trnavského brankára, na bránkovej čiare ho však rybičkami zastúpili obrancovia a upratali puk do bezpečia.

Reklama

V poslednej časti hry sa očákáva tlak Trnavy. Čunderlík sa v presilovke nenápadne dostane z rohu až pred Tomáša, jeho strela v super šanci končí vysoko na ochrannej sieti. Šachová partia pokračuje. Lušňák sa natlačí pred trnavského brankára, nájazd dvojice Románek – Haring, prudký puk do Šúrka, opäť Lušňák sám pred brankárom…atď, atď… zápas končí spravodlivosťou samou, keď si najlepší hráč v poli strelí svoj zaslúžený pečatný gól v hre bez brankára. Je ním MARCEL HOLOVIČ a my vyhrávame 4 – 2 a konečne sa dostávame tam, kde patríme… Na prvé miesto v tabuľke.

Autor: otto   Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

[nggallery id=284]

Populárne články