Connect with us

Šport

Hokej: Piešťany vs. Považská Bystrica očami fanúšikov

Published

on

Reklama

V nedeľu 3. októbra 2010, po dvoch zápasoch vonku, hostili hokejisti ŠHK37 Piešťany na domácom ľade súperov z HK 95 Považská Bystrica. Piešťanci po tretinách 2:0, 1:0, 0:2 napokon zvíťazili 3:2. V nasledujúcich riadkoch si môžete prečítať ako videli zápas fanúšikovia ŠHK 37 Piešťany z fanklubu HFC´04 Piešťany.

[singlepic id=4959 w=320 h=240 float=left]Tento zápas bude naše názory pravdepodobne polarizovať. Pre niektorých to bol zaujímavý, kvalitný a dynamický zápas, plný tvrdých osobných súbojov. Pre iných len unaháňaný, nepresný, chaotický hokej s množstvom individuálnych chýb na oboch stranách. Niektorí určite videli viac pozitíva, ako bolo podstatne menej osobných chýb, iní zase negatíva, síce chýb menej, ale možno viac fatálnejších. Pre niektorých duel so spravodlivým výsledkom, keď sme boli o niečo lepší a zaslúžene sme vyhrali. Pre iných zas zápas, ktorí sme si sami zbytočne zdramatizovali školáckymi chybami a môžeme byť radi, že Považská nevyrovnala. Niektorí odchádzali zo štadióna spokojní, iní zas hádzajúc rukou nad slabotou hokeja. Pravdu budú mať čiastočne asi aj tí aj tí, ale určite nás všetkých tešia hlavne 3 povinné body.

Reklama

[singlepic id=4966 w=320 h=240 float=right]Od začiatku naši pritlačili súpera do jeho pásma, ale až do 13 minúty sme nedokázali pozorného Kováča prekonať. Ako na to, ukázal pohotovou a hlavne pre brankára prekvapivou strelou Miro Pupák, keď z ľavého rohu našiel miestečko medzi betónmi brankára Považskej Bystrice a využil tak moment prekvapenia, brankárovu nepozornosť a svoju šikovnosť. V 19. min nám opäť Miro predviedol ako vyzerá ukážkový, ba priam učebnicový “ angličák „, keď po bleskovej sťahovačke pri hre jeden na jedného nedal švihom Kováčovi ani najmenšiu šancu. Skutočná hokejová lahoda.

V druhej časti hry naši pokračovali v tlaku, ale do siete Kováča sa dostal len jeden puk. Po nájazde Joža Haringa sa nám už zdalo, že akcia opäť skončí nezdarom, avšak po obkorčuľovaní brány nasledovala nahrávka pred bránu, kde nemal Martin Chylo ani najmenší problém doklepnúť do prázdnej. V týchto minútach patrí zápas jednoznačne nám, sme aktívny, hráme dobre. Bohužiaľ ale bez gólového efektu. Po druhej časti hry vedieme zaslúžene 3 – 0.

Reklama

[singlepic id=4968 w=320 h=240 float=left]V poslednej časti nezačíname zle, Chylo triafa tyčku, Zajac sa dva krát objavuje sám pred bránou, až zas prichádza školácka chyba obrancu v našej presilovke a Považská znižuje Bujdákom. Veľa nechýbalo a Tomáš Tomek po dotyčnom obrancovi asi hodí hokejku a veru, logiku by to malo. Považská znížením naberá dych, rozhodca cíti šancu a nebol by to asi ani pán Hauko aby svoju šancu nevyužil. V presilovke znižuje na rozdiel jediného gólu Filo. Výsledok sa nám do konca duelu už podarí udržať. Škoda poslednej časti hry. Nebyť chýb, mohol mať Tomáš čisté konto a my azda lepší pocit zo zápasu. Tri body, ale máme a v utorok 5. októbra by si to Trnava už mohla odniesť. Nejaký ten výprask im predsa za tie roky dlžíme !

Autot: otto  Foto: hug(o)photo agency – Tomáš Hudcovič

[nggallery id=180]

Populárne články