Connect with us

Šport

Hokej: Piešťanci vyhrali nad Bardejovom, čaká ich Detva

Published

on

Reklama

V utorok 20. septembra privítali hokejisti ŠHK 37 Piešťany na domácom ľade hráčov HC 46. Bardejov. Päťsto divákov sa prvého gólu dočkalo na začiatku druhej tretiny. Ďalší padol až v samom závere stretnutia, v ktorom Piešťanci zvíťazili 2:0.

[singlepic id=20008 w=320 h=240 float=right]Autorom úvodného gólu duelu bol Jozef haring, keď mu asistovali Martin Baran a Ján Románek. Ten zabezpečil aj druhý gól Piešťan dve a pol minúty pred koncom stretnutia z trestného strieľania. V piatok 23. spetembra cestujú hráči ŠHK 37 do Detvy, v utorok 27. septembra majú v lige voľno a 30. septembra privítajú na domácom ihrisku MHk 32 Liptovský Mikuláš.

Reklama

Komentár fanúšika z fanklubu HFC´04 Piešťany k zápasu ŠHK 37 Piešťany vs. HC 46 Bardejov:

Niekedy je celkom komické čítať komentáre k odohraným zápasom na iných hokejových stránkach. Mládenci, hlavne z východnej časti Slovenska dávajú hokejovej verejnosti znať, že u nich chodí na hokej viac divákov, ako na ostatných štadionoch  a  radi sa tým pochvália. Komické preto, lebo keď sa spýtate na priebeh, väčšinou to odbijú jednou vetou. Osobne som sa zúčastnil jedného stretnutia v Michalovciach,  ale že by tých 2000 divákov urobilo nejakú ”atmosféru“. Pri všetkej úcte, zimomriavky išli skôr od treskúcej zimy. Kam tým mierim? Pravdou je to, že nám to môže prísť od týchto detí komické, ale… takéto zápasy, ako bol utorňajší duel medzi ŠHK 37 a Bardejovom, by si zaslúžil určite inú kulisu, akú sme na štadióne vytvorili. Nikomu určite nechýbajú ”barážoví” mudrlanti, alebo tí, čo skalopevne začnú chodiť, ak postúpime o súťaž vyššie, lenže…  Najslabším článkom celého utorňajšieho hokejového predstavenia, sme boli jednoznačne my, diváci. Človeku to niekedy skutočne príde ľúto, hlavne preto, lebo je svätou pravdou to, že klub sa aj v tejto veľmi ťažkej dobe snaží vytvárať pre nás maximum preto, aby aspoň jeden šport v Piešťanoch mal úroveň.  Ešte raz, aj týmto spôsobom vedeniu ŠHK 37 Piešťany, vďaka.

Reklama

[singlepic id=19985 w=320 h=240 float=left]Zápas výbornej úrovne. Inak sa nedá tento duel nazvať. Zápas dvoch výborne pripravených mužstiev, či už po fyzickej, alebo  psychickej stránke. A hlavne, zápas dvoch výborných brankárov. 29. januára tohto roku, pri prvom štvrťfinálovom zápase, natlačil obranca Michaloviec nášho Jana Románka pri samostatnom nájazde do brány a Marton skončil v piešťanskej nemocnici. Chvála bohu, zo zranenia sa brankár, dnes už Bardejova, vystrábil a opäť, ako aj v spomínanom januárovom dni, podal výborný výkon. Určite najlepší hráč Bardejova. Môžme však s hrdosťou konštatovať, že jednotkou v tomto zápase určite nebol. Pomyselné číslo jedna spomedzi všetkých hráčov na ľade po tomto zápase má určite iné meno. Je ním bez pochyby Jožo Ondrejka. Počas celého zápasu bol veľkou oporou, s Treťjakovskou istotou likvidoval každý nájazd na našu svätyňu, niekedy aj s dávkou šťastia, ale to predsa k výbornému výkonu brankára predsa patrí. Bravo Jožo.

Zápas rozhodli dva gólové momenty zo začiatku druhej a konca tretej tretiny. Prvému predchádzala fatálna chyba obrany súpera, keď všetci pozabudli na spoza brány si “nabiehajúceho“ Joža Haringa, ktorý od modrej prebral prihrávku Martina Barana a sám pred Martonom po kľučke nezaváhal.  Druhý, poisťovací gól, strelil Jano Románek z hokejovej penalty.

[nggallery id=1098]

Autor: otto a  db Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

 

Populárne články