Connect with us

Šport

Hokej: Piešťanci majú mečbal

Published

on

Reklama

Piešťanskí hokejisti majú po piatich zápasoch finálovej série 1. hokejovej ligy na svojom konte mečbal. Domáci zápas v piatok 25. februára vyhrali 2:1 a stav série je 3:2. V nedeľu 27. februára môžu na Liptove oslavovať postup do baráže o extraligu, potrebné je však vyhrať rozhodujúci štvrtý zápas.

[singlepic id=10275 w=320 h=240 float=left]Piaty finálový duel začali piešťanskí hokejisti zostra. Hneď v úvode zatlačili súpera pred jeho bránu a po dvoch minútach a šiestich sekundách strelil prvý gól zápasu Martin Zajac, ktorý od modrej prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Ďalší gól už diváci v prvom dejstve nevideli, aj keď na oboch stranách mali hráči niekoľko príležitostí prekonať gólmanov.

Reklama

V druhej tretine hokejisti ŠHK 37 zohrievali štyrikrát trestnú lavicu a hrali dlhé minúty v oslabení. Liptákom sa však ani jednu presilovku nepodarilo využiť. Napriek tomu druhú tretinu vyhrali o jeden gól, keď sa v 32. minúte presadil po Kalafútovej chybe a samostatnom nájazde Lukáš Paukovček. Piešťanci mohli streliť gól z trestného strieľania po faule na Jozefa Haringa, ktorý bol sám jeho exekútorom, avšak puk skončil na bočnej konštrukcii. Stav po dvoch tretinách bol 1:1.

Domáci mali vynikajúci vstup do tretej tretiny. Po dvadsiatichdeviatich sekundách prekonal hosťujúceho brankára Miroslav Pupák. V ďalších minútach sa sústredili skôr na bránenie jednogólového náskoku, i keď mali zopár šancí v presilovkách. Gól už ale nepadol. Hokejisti ŠHK 37 Piešťany tak zvíťazili 2:1 a rozhodnúť o víťazovi prvej ligy môžu o dva dni na Liptove.

Reklama

Góly: 02:06 Zajac (Haring, Peško), 40:29 Pupák (Prokop,Baran), – 31:20 Paukovček

Divákov: 2123

Zostava ŠHK 37 Piešťany: Tomek – Kolník, Kalafut, Bučka, Zajac, Magušin, Grman, Poláček, Vrána – Baran, Prokop, Lušňák – Románek, Peško, Haring – Gálik, F.Novák, Rybárik – Pupák, Učeň, Chylo

Tréner: Milan Klement, Roman Sýkora

Zostava MHk 32 Liptovský Mikuláš: Palko – Lišťiak, Devečka, Petran, Bača, Kadlubiak, Vlk, Hyben, Kokavec – Bartík, Pleva, Roháč – Kuric, Paukovček, Pohanka – Ďurný, Mravec, Zlocha – Macík, Legerský, Oravec

Tréner: Juraj Kuric, Marián Horváth

[nggallery id=509]

Autor: ht   Foto:  Tomáš Vajsábel a Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

Populárne články