Connect with us

Šport

Hokej: Piešťanci druhý domáci zápas vyhrali, stav finálovej série 1:1

Published

on

Reklama

Druhý zápas prvoligovej finálovej hokejovej série vyhrali hokejisti ŠHK37 Piešťany. Liptovský Mikuláš porazili 4:3 a stav série po dvoch domácich zápasoch je tak 1:1. Piešťanci už v tretej tretine viedli 4:1, avšak v závere mali čo robiť, aby vyhrali.

Už po 22 sekundách prvej tretiny putoval na trestnú lavicu domáci Adrián Kolník. Hostia presilovku nevyužili, avšak chvíľu po návrate Kolníka z trestnej lavice predsa len ich tlak rezultoval do úvodného gólu. Presadil sa Branislav Pohanka, ktorému asistovali Kuric s Vlkom. Piešťancom sa podarilo vyrovnať 14 sekúnd pred koncom prvej [singlepic id=10056 w=320 h=240 float=left]tretiny zásluhou Vlastimila Kalafúta. Asistenciu si pripísal Jozef Haring. V polovici zápasu sa hráči ŠHK 37 dostali do vedenia, keď pekný únik Juraja Prokopa zakončil ponad vyrážačku brankára Palka Miroslav Pupák. Viac gólov v druhej tretine nepadlo, stav zápasu bol po 40 minútach 2:1. V druhom dejstve zostal po náraze na mantinel ležať na ľade Lipták Martin Kriška. Nakoľko bol riadne otrasený z ľadu ho odniesli jeho spoluhráči za asistencie Piešťanca Jozefa Haringa.

Reklama

Úvod tretej tretiny patril domácim. Svojou aktivitou si vynútili fauly hráčov Mikuláša. V priebehu 4 minút sa posadili na trestnú lavicu štyria hráči. Liptáci Kuric, Kadlubiak, Deveča a domáci Ján Románek. Piešťanci hrali presilovku o dvoch hráčov a podarilo sa im ju šesť sekúnd pred jej uplynutím využiť. Po asistencii Miroslava Pupáka a Jozefa Haringa strelil tretí gól ŠHK 37 Martin Zajac. V 48. minúte unikol Patrik Lušnák a naservíroval krásnu prihrávku Martinovi Gálikovi, ktorý po štvrtý raz [singlepic id=10062 w=320 h=240 float=right]prekonal gólmana Matúša Palka. Piešťanci už videli 4:1. V poslednej desaťminútovke však hráči Mikuláša urobili všetko preto, aby zmenili vývoj stretnutia. Pomohli im k tomu aj vylúčenia Piešťancov. V 50. minúte dostal osobný desaťminútový trest Martin Chylo za filmovanie. V čase 53:04 si na trestnú lavicu sadol Jaroslav Rybárik, ktorého vylúčenie potrestal Lukáš Paukovček už po dvanástich sekundách. Dvojminútový trest Jána Románka na konci 54. minúty sa hráčom z Liptovského Mikuláša nepodarilo využiť, avšak presne v 58. minúte znížil na 4:3 svojim druhým gólom v zápase Branislav Pohanka. Zápas, ktorý sa zdal byť jednoznačný sa tak zmenil na drámu. Hráči Liptovského Mikuláša si vytvorili tlak, v bráne Piešťan, ale stála opora menom Tomáš Tomek . Tridsaťdeväť sekúnd pred koncom stretnutia sa puk dostal za bránkovú čiaru domácej svätyne, rozhodcovia však gól pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku neuznali. Pár sekúnd pred koncom si skoro Liptáci dali gól do vlastnej prázdnej bránky. Tri sekundy pred koncom zahádzali diváci klzisko konfetami, a tak rozhodcovia zápas ukončili.

V sérii nasledujú zápasy v Liptovskom Mikuláši, ktoré sa budú hrať v utorok 22. a v stredu 23. februára o 17.00 h.

Reklama

Góly: 19:46 Kalafút (Haring), 30:51 Pupák (Prokop, Baran), 43:58 Zajac (Haring, Pupák), 47:59 Gálik (Lušňák), – 02:41 Pohanka (Kuric, Vlk), 53:16 Paukovček (Vlk, Bača), 58:00 Pohanka (Paukovček, Bača)

Počet divákov: 1652

Zostava ŠHK 37 Piešťany: Tomek – Kolník, Kalafut, Bučka, Zajac, Magušin, Grman, Poláček, Vrána – Baran, Prokop, Pupák – Románek, Peško, Haring – Gálik, F.Novák, Lušňák – Rybárik, Učeň, Chylo

Tréner: Milan Klement, Roman Sýkora

Zostava MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko – Lišťiak, Devečka, Kokavec, Bača, Kadlubiak, Vlk, Hyben, Klepáč – Bartík, Pleva, Kriška – Kuric, Paukovček, Pohanka – Blaščík, Mravec, Zlocha – Legerský, Roháč, Oravec

Tréner: Juraj Kuric, Marián Horváth

Rozhodcovia: Baluška Vladimír, Jonák Peter, Kacej Lukáš, Šefčík Peter

Fotogaléria zo zápasu:

[nggallery id=492]

Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

Populárne články