Connect with us

Šport

Hokej: Nový tréner Havranov má za sebou víťaznú premiéru

Published

on

Reklama

Havrani prvý zápas pod vedením novej trénerskej dvojice zvládli a v piatkovom Považskom derby zdolali rivala z Dukly Trenčín 4:3 po predĺžení. Nový tréner Dušan Gregor sa tak so svojimi novými zverencami postavil proti svojim bývalým kolegom a Piešťancom pomohol prelomiť sériu prehier.

Naši hráči počas celého zápasu hrali bojovne, obetavo a prinieslo im to aj ovocie v podobe zisku dvoch bodov. Čím sa trénerovi Gregorovi podarilo prebrať dovtedy krízou zmietajúce sa mužstvo? „Nebolo to jednoduché. Museli sme byť opatrní, aby informácii pre chalanov nebolo príliš veľa. Bolo príliš málo času, aby sa obraz hry úplne zmenil. U hráčov však bola vidieť ochota, srdiečko a aj niektoré systémové veci. Samozrejme  tam boli aj chybičky, hlavne pri inkasovaných góloch. Je tu však chuť pracovať, mužstvo ukazuje charakter a my sa budeme snažiť dotiahnuť to tak, aby sme boli všetci spokojní,“ povedal po zápase nový tréner havranov Dušan Gregor.

Reklama

Ako nový piešťanský kouč priznal, na prácu s tímom mal zatiaľ len pár dní. S úsmevom odpovedal aj na otázku, či už pozná všetkých svojich zverencov. „Priznám sa, že orientácia tam ešte trošku chýba. Boli momenty, kedy som sa hráčom musel pozerať na chrbát. Je to len otázka času. Pomáha mi Braňo Jánoš, ktorý chalanov pozná lepšie ako ja.“ Branislav Jánoš sa po odchode Jozefa Krišáka stal asistentom nového trénera.

Gregor poprehadzoval všetky formácie a v zostave Havranov nezostal kameň na kameni. Elitný útok tvorili Ručkay-Školiak- Saliji a práve posledný menovaný strelil rozhodujúci gól v predĺžení. „V prvom rade som sa sústredil na to, aby som puk spracoval, pretože mi to celý zápas skákalo. Keď som už išiel sám na bránu, nechcel som moc vymýšľať. Ľad už nebol práve najlepší. Skúsil som strelu a brankárovi to prešlo pomedzi nohy,“ povedal na margo rozhodujúceho gólu Samir Saliji.

Reklama

Po nástupe novej trénerskej dvojice dostali Piešťanci v tréningovom procese zabrať. Bez tvrdej práce to však nejde a uvedomujú si to aj samotní hráči. „Vedenie sa rozhodlo k trénerskej zmene, je to nový impulz a je už len na nás, aby sme to uhrali a ukázali, že patríme do play-off. Tréningy počas týždňa boli živšie, nemáme však na čo čakať a musíme tvrdo pracovať. Máme štyri týždne na to, aby sme sa vyšvihli na ôsmu priečku. Urobíme pre to všetko,“ skonštatoval S. Saliji.

Havrani teraz budú mať vyše týždňa bez zápasov a budú sa tak poctivo pripravovať na najdôležitejšiu časť sezóny. „Teraz príde vhod reprezentačná prestávka, nehráme ani v nedeľu tak máme viac času pripraviť sa na ďalšie zápasy,“ dodal na záver S. Saliji a podobne hovoril aj tréner D. Gregor. „Prestávka príde vhod. Spravíme si týždenný mikrocyklus a zase sa nám natiahne priestor, aby sme dostali naše myšlienky do mužstva.“

Zdroj: Tlačová správa ŠHK 37, autor: Tomáš Horký, foto: Roman Tibenský

Populárne články