Connect with us

Šport

Hokej: Majstrovstvá sveta I. divízie pre hráčov do 18 rokov budú pred Veľkou nocou v Piešťanoch

Turnaj A-skupiny I. divízie hokejových majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov sa uskutoční v Piešťanoch. Naplánovaný je v týždni pred Veľkou nocou. Pôvodne mal byť v Spišskej Novej Vsi, kde však pre aktuálne pravidlá, chýbajú dostatočné ubytovacie kapacity. Tímy piešťanskej hokejovej mládeže budú musieť pre tento turnaj upraviť program na konci sezóny. Mužov ŠHK 37 Piešťany sa organizácia MS nedotkne, keďže svoje pôsobenie v II. lige ukončili minulú sobotu, keď vo štvrťfinále prehrali s Rimavskou sobotou 0:3 na zápasy.

Published

on

Reklama

Pre zverencov trénera Ivana Feneša budú zápasy v Piešťanoch výzvou, keď sa pokúsia nadviazať na tohtoročný úspech seniorskej reprezentácie na ZOH v Pekingu a vrátiť slovenský hokej v kategórii do 18 rokov medzi najlepších.

„Pôvodne mala byť dejiskom turnaja Spišská Nová Ves, no vzhľadom na nedostatočné ubytovacie kapacity a s tým súvisiacu náročnú logistiku tímov, nevynímajúc COVID protokol IIHF, sa napokon bude hrať v Piešťanoch,“ informoval na svojej stránke Slovenský zväz ľadového hokeja.

Reklama

„Po dôkladnom zvážení všetkých okolností a benefitov po športovej ako aj organizačnej stránke, sú Piešťany vhodnejším riešením,“ konštatoval generálny sekretár SZĽH Ivan Pulkert.

Reklama

„Je obrovská výhoda, že šampionát budeme môcť odohrať v Piešťanoch, kde máme už tri roky domáce zázemie. Najväčšiu radosť však máme zo skutočnosti, že sa podujatie konečne uskutoční a môžeme na ňom zabojovať o spoločný cieľ, a síce návrat do elitnej kategórie,“ povedal hlavný tréner osemnástky Ivan Feneš. Od posledného vystúpenia slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta tejto vekovej skupiny uplynuli už takmer 3 roky. Prehra s tímom Švajčiarska vtedy znamenala vypadnutie z elitnej kategórie.

Plány na rýchly návrat späť medzi elitu skrížila Slovákom pandémia koronavírusu. Turnaj A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov, ktorý sa mal pôvodne konať v Spišskej Novej Vsi v roku 2020, bol zrušený a pre nepriaznivú epidemiologickú situáciu sa neuskutočnil ani o rok neskôr. Tento rok je však k organizátorom športových podujatí milosrdnejší a Slováci konečne budú môcť zabojovať o postup medzi elitu. Navyše pred domácim publikom v čase, keď uvoľnené protipandemické opatrenia už umožňujú hrať pred plnými tribúnami. V ceste za návratom do elitnej kategórie budú mladým slovenským reprezentantom stáť výbery Japonska, Nórska, Francúzska, Dánska a Kazachstanu.

Piešťanská mládež bude v závere sezóny domáce zápasy predohrávať

Vedenie HK Havrani v súvislosti s blížiacim sa majstrovským turnajom I. divízie informovalo na sociálnych sieťach, že na základe požiadavky prevádzkovateľa zimného štadióna majú mládežnícke družstvá vypratať do konca marca priestory, ktoré využívajú. Mládežnícki hokejisti žiadali, aby mohli využiť kabíny a ľad ešte aspoň počas prvého aprílového víkendu 2. a 3. 4., keďže majstrovstvá majú zápasy naplánované až od 11. apríla.K dohode s prevádzkovateľom však nedošlo, a tak by si  mali mladí Piešťanci zápasy predohrať počas pracovných dni v nasledujúcich dvoch týždňoch.

V piatok 1. apríla a v sobotu 2. apríla, by sa mali na piešťanskom štadióne uskutočniť prípravné zápasy medzi slovenskou a českou reprezentáciou do 18 rokov.

Pre staršie kategórie zabezpečuje HK Havrani prípravu na ľade od 4.  do 8.  apríla na niektorom zo zimných štadiónov v okolí tak, aby boli schopní odohrať zápasy vonku 9.  apríla.

 

2022 IIHF MS hráčov do 18 rokov

Divízia I, skupina A, Piešťany

ZÁPASY SLOVENSKA U18
11. 4. 2022 19.00 Japonsko – SLOVENSKO
12. 4. 2022 19.00 SLOVENSKO – Nórsko
14. 4. 2022 19.00 SLOVENSKO – Francúzsko
15. 4. 2022 19.00 Dánsko – SLOVENSKO
17. 4. 2022 19.00 SLOVENSKO – Kazachstan

 

Zdroj: SZĽH / HK Havrani / -red-

Populárne články