Connect with us

Šport

Hokej: Hlavne, že sú všetci v poriadku

Published

on

Reklama

V utorok 21. decembra hostili piešťanskí hokejisti v poslednom zápase v tomto kalendárnom roku mužstvo z Prešova. Piešťancom sa opäť darilo a vyhrali 4:0, aj keď sa nehral príliš oku lahodiaci hokej. Ako videli zápas fanúšikovia z fanklubu HFC´04 Piešťany si môžete prečítať v nasledujúcich riadkoch.

[singlepic id=8636 w=320 h=240 float=left]Najdôležitejšou správou po tomto zápase je určite to, že všetci naši sú v poriadku. Nik neutrpel žiadne vážne zranenie. Dokonca, máme ešte jednu pozitívnu správu. Od nového roka sa má pomaličky vrátiť do mužstva po zlomenine sánky aj Jožo Kubrický.

Reklama

Náš súper z minuloročného finále nemá veľmi dobrú sezónu. Hráči Prešova figurujú po tomto kole na predposlednom mieste, síce s desať bodovým náskokom na posledné Brezno, ale stále ešte nie s pokojom v duši, pretože pri určitom zlom postavení hviezd sa mi ľahko môže pritrafiť, že sa s prvou ligou možno aj rozlúčia. Ťažko opisovať to, [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gLyB2QFU8PQ[/youtube]čo nám títo hráči predviedli v druhej polovici zápasu. Asi to bude zmes frustrácie, neschopnosti, bezmocnosti a u niektorých asi aj zlého zdravotného stavu. To, že to niektorí z Prešovčanov asi nemajú v hlave v poriadku nám približne v polovici tretej tretiny predviedol pán menom Michal Koma. Po faule na Jana Románka si neodpustil  likvidačný faul, krošček do krku, faul ktorý nemá nič spoločné s hokejom a ani so zdravým rozumom. Na následné Janove výzvy na súboj už pán Koma nemal    jemne povedané pary, lebo zbabelo sa odporúčal na striedačku. Tak isto brankár Zima, ex Topoľčanec Náhlik, Závadský, Chovan, kapitán Kover, ale aj iní by potrebovali nejaké to milé slovo a pohladenie na upokojenie. Asi také, akým naši “kľudnili“ minulý rok pánov z Kežmarku.

Samotný zápas do nášho prvého gólu nebol nijako pohľadný. Naši, v trošku obmenenej zostave, mali veľa problémov presadiť sa. Nešla nám rozohrávka a tých zopár šancí čo sme mali, v pokoji riešil brankár Zima. Až v 31. minúte si zobral puk na našej obrannej modrej Martin Gálik, nabral rýchlosť a nechytateľne zavesil ponad lapačku [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1dCMtl1-yT0[/youtube]prešovského brankára. Vedieme 1 – 0. Druhý gól v prešovskej sieti po prvý krát rozpútal prešovské vášne. Pri avizovanom vylúčení naši neprestali hrať a Jano Románek doklepáva z bezprostrednej blízkosti do prázdnej brány.  Brankár Zima najprv ústne komentuje rozhodcu, v zápätí jeho vášne prechádzajú aj do fyzického útoku na arbitra a logicky opúšťa v zlobe ľad. Vedieme 2 – 0. Presne v 37 minúte hráme presilovku o dvoch hráčov, puk sa od Marcela Holoviča dostane do stredu pásma na osamoteného Martina Chyla a je 3 – 0. Na konci tejto tretiny ešte načechrá úsmev Prešovčanovi Aďo Kolník.

Reklama

V poslednom dejstve končí účet tohto stretnutia po druhý krát Martin Chylo, skoro obdobne ako pri našom treťom góle. V presilovke piatich proti trom mu opäť do stredu pásma prihrá Martin Holovič, akcia na jeden dotyk 4 – 0.

Najbližší zápas zohrajú piešťanskí hokejisti 4. januára 2011 o 18.00 h doma proti HC 07 Detva.

Autor: otto Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

[nggallery id=373]

Populárne články